Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Padina Folk – O rușine pentru dâmbovițeni și o umilință pentru artiști

Management defectuos la Padina Folk și pentru că se întâmplă pe banii contribuabililor atunci cineva trebuie să deconteze. Dacă gunoiul ăsta se bagă sub preș înseamnă că este vorba despre un grup infracțional.

După cum se știe, festivalul Padina Fest, cel care aducea mii de vizitatori în Lunca Padinii din Munții Bucegi -pe durata a 3-4 zile- nu s-a mai desfășurat. Timp de 7 ani a fost o carte de vizită a platoului Padina-Peștera și a avut rol promotor pentru întreaga vale din Bucegi. Serviciul publicitar era cel mai mare câștig pentru județul Dâmbovița, întrucât pe lângă latura de agrement și cea artistică, indirect, ducea numele văii în cele mai îndepărtate colțuri ale țării și chiar în afara ei.

Organizarea in Padina Fest
Padina Fââs de râs și plâns

Vineri, 18.08.2017, am aflat că va avea loc un festival folk chiar în ziua următoare. Am crezut că este o glumă, m-am îndreptat spre locul în care trebuia să fie amplasată scena și am găsit-o. Dar corturi …lipsă, auto …nici ele, mai rămânea varianta teleportării viitorilor spectatori.

Mai jos imagini de la unul din cele mai mari 10 evenimente din Romania – PADINA FEST

Subsemnatul la Padina Fest 2016
Padina Fest – Unul din cele mai mari zece evenimente artistice din Romania

Apoi mi-am făcut tot felul de scenarii. Dacă e organizat doar de Centrul de Cultură și Consiliul Județean Dâmbovița și la ora asta nimeni nu e prezent pentru ”mega-evenimentul artistic”, pesemne că vor apela la microbuze încărcate cu sătenii de prin preajmă. Dar nu erau moaște, nu miting PSD, nimic de pupat și varianta mea pica. Bașca, fusesem informat că intrarea este 50 lei. Deci din rațiuni financiare oamenii nu puteau fi aruncați în benă și descărcați în luncă.

La ora 14:00, ora debutului concertului… acesta nu a început din lipsă de spectatori. S-au înghesuit artiștii la umbră să mai aștepte, doar-doar vor mai veni 10-20 de oameni și au mai stat sub cort o oră după care … n-au început 🙁 pentru că nu aveau cui să cânte. Actorul Silviu Mircescu, prezentatorul festivalului, a fost pus într-o situație penibilă, aceea de a prezenta numai pentru organizatori, pentru echipele conexe și câțiva rătăciți ca noi. Umilitor pentru el, umilitor pentru interpreți! Dar oamenii de artă închid ochii și pun sufletul în opera lor. Așa au făcut și de astă-dată. Bravo oameni buni: Silviu Mircescu, Vasile Mardare, Ovidiu Mihăilescu, Trupa CALEnDAR, Mike Godoroja si Blue Spirit!

PADINA FOLK PE PERSOANA FIZICA

1. randul unu, stanga – echipa organizatoare, centru dreapta – insotitorii interpretilor Vasile Mardare și Ovidiu Mihăilescu
2. randul doi, dreapta – Ambulanta Dambovita, centru – echipa Salvamont
3. randul trei, stanga – insotitorii trupei CALEnDAR
4. răzleț puteți observa șoferi, jandarmi, pompieri și responasibilii cu cele 7 toalete ecologice -cam un veceu la 5 spectatori si 5 jandarmi la un spectator
6. plan indepartat – cortul vanzatorilor de Kurtos – falimentar
7. o vacă in toiul concertului
8. trei ciobani, pe final, care nu intelegeau ”Casa Poporului” a lui Mike Godoroja
9. câțiva turiști veniți din traseu ori campați în lunca Padinii, în jur de 25-30 de persoane, maxim
10. niciun spectator venit special pentru Padina Folk.

Și pentru comparație aveți imagini din Padina Fest care nu mai permit niciun comentariu:

Cine a avut interesul să ucidă Padina Fest, să omoare fenomenul turistic din cele trei zile de vară? Avem informații pe surse că s-a invocat mizeria lăsată în urmă de turiști dar trebuie precizat că Padina Fest era organizat impecabil, cu dușuri și toalete, iar echipa lui Matei Pfeifer curăța toată zona după plecarea participanților. Cortarii sau corturarii, consumatori de profesie și amatori de manele care sperie și vampirii din Bran, campează în Lunca Padinii în continuare, o sută de zile pe an.

Întrebări

Dacă nu se mai desfășoară Padina Fest, o manifestare bine gestionată, de ce se autorizează în continuare camparea în spații neamenajate?

Dacă s-a vrut continuarea fenomenului turistic și al spiritului festivalului de ce nu s-a angajat un profesionist în organizarea acestui eveniment?

De ce s-a anunțat intrarea pe bază de bilet la prețul de 50 lei?

Solicităm Centrului Județean de Cultură Dâmbovița să facă public bugetul proiectului ”Padina Folk 2017” și strategia de mediatizare a acestuia.

Festivalul a avut zero spectatori direcți. Cum se pot recupera banii cheltuiți pe nimic?

Admițând că un festival dura 3-4 zile în cadru organizat și a fost sistat, de ce Primăria Moroeni permite tarabagiilor comerțul din Lunca Padinii o sută de zile pe an?

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share