Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum ajutam plantele si culturile sa se dezvolte fara probleme si sa reziste in fata daunatorilor?

Pe parcursul perioadei de crestere plantele care sunt parte a unor culturi importante, intinse pe cateva hectare bune, au nevoie de supraveghere permanenta si de ajutor pentru a avea la final o productie cat mai buna la hectar.

hectarul

Doua sunt modalitatile prin care ne putem asigura inca de la inceput ca productia va fi una foarte buna si plantele vor rezista bine in perioada de crestere: folosirea de bioinsecticide si utilizarea unor fertilizanti foliari, ambele substante ecologice, de la firme cu experienta in domeniu.

Imediat ce o planta a inceput sa creasca si a trecut la alte etape ale dezvoltarii sale, la maturizare, va fi o „prada” sigura pentru daunatori. Insecticidele ucid insectele si ouale acestora, larvele, tinand planta departe de orice atac. Este de preferat sa se aplice insecticidele biologice, pentru ca au toxicitate scazuta si reusesc sa ofere rezultate foarte bune fara a pune in pericol planta sau solul.

Bioinsecticidele, partenerii culturilor cu productivitate buna si mai sanatoase

La baza bioinsecticidelor se afla microorganisme si spori, exotoxine, ele nu sunt toxice pentru albine, care asigura polenizarea, pot fi folosite insecticidele biologice fungice, bacteriene, virale in functie de specificul culturii ce urmeaza a fi tratata. Alt avantaj al bioinsecticidelor este cel legat de lipsa pesistentei pentru mult timp in mediul inconjurator, eficienta lor e mare chiar daca se vor folosi in cantitati mici, combaterea daunatorilor ramanand la fel de buna. Firmele care comercializeaza bioinsecticide de calitate superioara vor indruma agricultorii amatori si profesioinisti si vei avea de fiecare data doar insecticide biologice care pot ajuta cu adevarat culturile pe care le ai pe terenul detinut.

In completarea bioinsecticidelor se pot folosi si fertilizantii foliari. Acest tip de fertilizanti se vor utiliza periodic, in sezonul de vegetatie al plantelor ce compun culturile detinute. Fertilizarea e o activitate necesara indiferent de tipul de culturi avute intr-un sezon si nu face altceva decat sa ajuta planta sa supravietuiasca si sa aiba o dezvoltare normala, sa aiba mereu toate substantele de care are nevoie ca sa ofere o productie cat mai buna la hectar.

Fertilizarile foliare, proceduri esentiale pentru asigurarea hranirii plantelor in parametri optimi

Fertilizarea foliara este destul de simpla, se aplica prin pulverizare substantele pe plante, apa si ingrasamintele ecologice, naturale e preferat, in functie de stadiul de dezvoltare si de crestere. Se completeaza si se stimuleaza absorbtia radiculara a elementelor necesare plantei, iar alaturi de fertilizarea radiculara se va asigura o productie mult mai buna. Practic oferim plantei nutrienti in urma acestor pulverizari repetate.

O fertilizare foliara se va aplica doar cand apar simptome de carente de nutritie, cand sistemul radicular are probleme, este atacat de boli, de daunatori, cand nu mai exista suficient oxigen in sol, cand e prea multa apa in sol. Daca a avut loc o transplantare iarasi e nevoie de fertilizare foliara, dar si atunci cand sunt fenofaze cu cerinte maxime, adica la inflorire, la crestere si coacere de fructe, la legarea fructelor. Se obtin la final fructe uniforme, de exemplu, culturi mai bune.

Aplicarea de fertilizanti foliari se va face dimineata devreme si seara tarziu, cand temperaturile sunt mai scazute, umiditatea aerului e mai mare. La inceput, fertilizarea foliara se aplica pe un numar redus de plante, pentru testare, iar daca rezultatele sunt satisfacatoare se aplica la nivelul intregii culturi.

Vizitati magazinele online Hectarul.ro si Agroest.ro unde puteti gasi reduceri de primavara, tichete cadou sau loterii pentru clienti.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share