Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Dan Tică, vicepreședinte PNL Târgoviște – Precizări despre acordarea burselor VIDEO

ASTĂZI AȘ VREA SĂ FAC CÂTEVA PRECIZĂRI DESPRE ACORDAREA BURSELOR ȘCOLARE, ȘI ANUME A BURSELOR DE MERIT ȘI A BURSELOR SOCIALE, PENTRU CĂ ÎN ULTIMA PERIOADĂ AM PRIMIT CÂTEVA SEMNALE CUM CĂ BURSELE NU AJUNG LA TIMP LA ELEVI. DUPĂ CUM AM MAI SPUS ȘI ÎN CONFERINȚELE DE PRESĂ ANTERIOARE, PRIN LEGEA BUGETULUI DE STAT GUVERNUL A ALOCAT, DIN TAXA PENTRU VALOARE ADĂUGATĂ, SUMELE NECESARE PENTRU PLATA ACESTOR BURSE, ÎNSĂ ÎN UNELE CAZURI, SUMELE ALOCATE NU AU FOST SUFICIENTE DATORITĂ NUMĂRULUI CRESCUT DE BURSE DE LA NIVELUL UNOR LOCALITĂȚI. ÎN CADRUL CONSILIULUI LOCAL TÂRGOVIȘTE, ÎMPREUNĂ CU COLEGII MEI, AM APROBAT SUPLIMENTAREA CU SUMELE NECESARE ACOPERIRII PLĂȚII BURSELOR ȘCOLARE.

Dan Tică

ACUM, REVENIND LA MODALITATEA DE ACORDARE A BURSELOR DE MERIT, UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT CENTRALIZEAZĂ BURSELE ȘI CREEAZĂ O LISTĂ CARE POATE FI REVIZUITĂ SEMESTRIAL ÎN FUNCȚIE DE MODIFICĂRILE INTERVENITE ÎN SITUAȚIA ȘCOLARĂ A ELEVILOR.  PE BAZA ACESTOR LISTE CONDUCERILE UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT SOLICITĂ DESCHIDERE DE CREDITE CĂTRE UNITĂȚILE ADMINISTRATIV TERITORIALE PENTRU A PRIMI SUMELE NECESARE.

PENTRU OBȚINEREA BURSELOR SOCIALE ELEVII MAJORI SAU PĂRINȚII DEPUN O CERERE CĂTRE COMISIA DE ATRIBUIRE A BURSELOR DIN UNITATEA DE ÎNVĂȚĂMÂNT, ÎNSOȚITĂ DE ACTE CARE DOVEDESC DREPTUL DE ACORDARE A ACESTEI BURSE. DUPĂ CENTRALIZAREA CERERILOR ȘI VALIDAREA ACESTORA DE CĂTRE COMISIE, UNITATEA DE ÎNVĂȚĂMÂNT SOLICITĂ DESCHIDERE DE CREDITE CĂTRE UNITĂȚILE ADMINISTRATIV TERITORIALE.

ACUM, DE CE SUNT ÎNTÂRZIERI PENTRU ACORDAREA ACESTOR BURSE? MOTIVE :

  1. UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT NU SOLICITĂ LA TIMP DESCHIDERILE DE CREDIT.
  2. UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT FAC ACESTE SOLICITĂRI DAR PRIMĂRIILE AU ÎNTÂRZIERI ÎN A APROBA ACESTE DESCHIDERI DE CREDITE.
  3. PRIMĂRIILE AU DAT BANII CĂTRE BUGETELE ȘCOLILOR ÎN URMA SOLICITĂRILOR PRIMITE,DAR ÎN IANUARIE AU VENIT CÂTEVA CLARIFICĂRI ÎN LEGĂTURĂ CU CRITERIILE DE ACORDARE A BURSELOR SOCIALE ȘI PRIN ACESTE MODIFICĂRI NUMĂRUL DE BURSE SOCIALE APROAPE S-A DUBLAT ÎN UNELE UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT ȘI AICI AȘ FACE REFERIRE LA elevi din mediul rural, care sunt scolarizati intr-o alta localitate, intrucat nu au posibilitatea sa studieze intr-o un:itate de invatamant din localitatea de domiciliu.—

Urmareste conferinta live:

ÎN URMĂTOAREA PERIOADĂ VOM FACE O EVALUARE LA NIVELUL UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT, SĂ VEDEM UNDE SUNT PROBLEME, ASTFEL ÎNCÂT ÎN CEL MAI SCURT TIMP ACESTE BURSE SĂ AJUNGĂ LA ELEVI.

Legea offshore – Ce va obține România de pe urma acestei legi

Nicolae Ciucă: Pachetul „Sprijin pentru România” este orientat in proporție de 60% către investiții

Discursul președintelui Partidului Național Liberal, Nicolae Ciuca, în cadrul Congresului Extraordinar al PNL

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">