Cum amenajezi o baie modernă adaptată nevoilor tale? Cromatica, decorațiuni și organizare

Baia a încetat de multă vreme să mai fie doar un spațiu destinat rutinei zilnice de îngrijire, astfel că cele moderne au devenit si niște veritabile oaze de relaxare. Ar fi probabil greșit să spunem că baia este cea mai importantă încăpere a locuinței, însă în mod cert ocupă un loc important. Tendințele în ceea ce privește amenajarea unei băi moderne sunt desul de dinamice, astfel că deciziile pe care le avem de luat nu sunt întotdeauna chiar atât de simple, în special astăzi când există atât de multe opțiuni. Băile moderne au însă câteva caracteristici unice, ce la fac ușor de identificat. Este vorba despre eleganță și minimalism, detalii pe care se pune foarte mult accentul în procesul de amenajare în acest stil.

Dacă ai luat decizia de a amenaja baia sau de a da pur și simplu un suflu nou celei vechi, în mod cert vei avea nevoie de idei creative prin care să obții rezultate cu adevărat spectaculoase. Pentru că este firesc ca uneori să fim lipsiți de orice fel de inspirație în astfel de momente, am pregătit pentru tine câteva sfaturi ce îți pot fi de folos în abordarea spațiului băii.

Alege simplitatea și minimalismul

Pentru a putea vorbi despre o baie modernă, este necesar ca mai întâi să se acorde atenție particularităților acestui stil. Mai precis, în stilul de amenajare modern, accentul cade foarte mult pe simplitate și minimalism, fără a se compromite însă eleganța. Aceste detalii ar trebui să reiese atât prin cromatică, cât și prin design-ul obiectelor ce se regăsesc în cadrul băii. Astfel, indiferent că este vorba despre un simplu raft metalic pentru baie, despre cabina de duș sau despre diferite piese de mobilier, acestea trebuie să aibă o cromatică și un design cât mai simplu pentru a se integra în stilul de amenajare modern.

Folosește spațiul într-un mod cât mai inteligent

Stilul de amenajare modern presupune totodată și utilizarea cât mai inteligentă a spațiului disponibil. O baie modernă trebuie să fie cât mai aerisită, de aceea este important să fii foarte atent la dimensiunile pieselor de mobilier și ale obiectelor sanitare. Mai mult decât atât, este recomandat ca toate produsele cosmetice indispensabile precum fondul de ten, trusele de machiaj, parfumurile etc, sa fie depozitate în sertare, astfel încât spațiul vizual să nu fie încărcat prea mult. Daca nu dispui de un spațiu generos, recomandarea este aceea de a renunța la cadă și de a opta pentru o cabina de dus, ceea ce te va ajuta să salvezi spațiu important.

Alege o cromatică simplă

În cazul băilor moderne, cromatica trebuie în mod obligatoriu să fie cât mai simplă, pentru că altminteri nu am mai putea vorbi despre un stil de amenajare modern. Vestea bună însă este aceea că ai posibilitatea de a realiza acorduri cromatice simple care te pot ajuta să îți transformi baia într-o veritabila oază de relaxare. Mai mult decât atât, nu uita de faptul că poți utiliza și lumina naturală sau cea artificială în avantajul tău. De aceea, îți recomandăm să alegi un sistem de iluminat modern și minimalist, care sa aducă în prim plan diferite puncte ale băii.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share