Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum convingem bebelușul să mănânce în scaunul de masă

Să fii părinte este minunat, însă anii trec pe lângă tine cât ai clipi. Nici nu îți dai seama când micuțul tău a crescut și se descurcă de unul singur.

bebelușul să mănânce în scaunul de masă

În viața fiecărui părinte s-a întâmplat să fie nevoie de un scaun pentru bebe. De obicei sunt folosite deoarece cei mici nu au răbdarea necesară pentru a sta la masă, iar scaunele pentru adulți nu sunt potrivite.

Însă, ce te faci când cel mic refuză să stea în scaun și vrea să fugă?

Din fericire, există câteva sfaturi pe care le poți urma pentru a-ți ușura viața de părinte.

 

De ce ai nevoie de un scaun de masă pentru bebeluși?

Acest scaun apare în viețile voastre în momentul în care începe procesul de diversificare a mâncării la bebeluși. Doar atunci cel mic este pregătit să stea la masă.

Scăunelele de masă pentru bebeluși sunt special concepute pentru cei mici și nevoile lor. Ele oferă:

  • stabilitate;
  • confort;
  • siguranță.

Copilul poate să folosească un scaun pentru masă începând de la 6 luni. Vârsta maximă recomandată este de 3 ani. După, bebe devine prea mare și poate sta la masă alături de voi. Dacă vrei să aflii totul despre scaunele de masă îți vom oferi toate informațiile în cele ce urmează:

Fiecare prichindel este diferit în modul lui. Astfel, există mai multe tipuri de scaune pentru masă. Cei mai mulți sunt suficient de dezvoltați pentru a sta singuri în scaunul de masă încă de la vârsta de 6 luni.

Tranziția la un astfel de dispozitiv îi va permite să stea cu toată familia în timp ce mănâncă. Acest lucru nu poate fi decât unul bun, având un impact pozitiv asupra sănătății emoționale a celui mic.

Odată ce bebelușul este hrănit și cu alimente solide, nu se recomandă ca poziția sa să fie una înclinată. Există riscul de înecare.

Cum îl obișnuiești pe bebe într-un scaun de masă?

În primul stadiu, bebe va fi puțin reticent. El trebuie să se obișnuiască și să fie încurajat de către părinți prin diverse metode.

 

  • Creează un program

 

La fel ca și tine, bebe are nevoie de un program în care să mănânce. Este important ca cel mic să fie hrănit la un interval de 2,5 – 3 ore, fără gustări între mese.

Doar așa vei seta apetitul copilului să fie ciclic, nu aleatoriu. Atunci când îi vei pune la masă, cei mici vor fi lihniți și abia vor aștepta să stea în scaunul lor special.

 

  • Fii pregătită

 

Să îți obișnuiești copilul cu un scaun de masă pentru bebeluși poate fi o adevărată provocare. S-ar putea ca cel mic să plângă, să țipe sau chiar să arunce cu mâncărica peste tot în jur.

Se recomandă ca totul să fie pregătit din momentul în care toată lumea se așează la masă. Astfel, cel mic nu mai are timp să se enerveze.

 

  • Nu ține masa întinsă pentru mai mult de 30 de minute

 

Masa se țină întinsă pentru maxim 30 de minute, deoarece copiii sunt ființe ce se plictisesc destul de repede. Cei mici petrec pur și simplu mult prea mult timp la masă, motiv pentru care încep să se agite.

În cazul în care ceva i-ar putea atrage atenția de la mâncare, elimină elementul respectiv. Așa-l vei ajuta să se focuseze pe momentul prezent.

 

  • Bebe trebuie să fie confortabil

 

Nici tu nu ai sta să mănânci într-un scaun care nu este deloc confortabil. Achiziționează un scaun de masă pentru bebeluși potrivit vârstei, greutății și înălțimii celui mic.

Desigur, dacă cel mic nu poate ajunge la masă în timp ce stă în scaun, există posibilitatea să înceapă să se smiorcăie sau chiar să plângă incontrolabil, urmat de tendința de a se da jos.

Astfel, asigură-te că stă cu coatele deasupra mesei, ferm în scăunelul lui special.

Nu tot timpul va sta din prima în scaun. Așadar, continuă și respectă programul. Fii perseverentă și nu renunța, chiar dacă ți se pare destul de dificil să-i implementezi aceste schimbări în casă.

Scaunul de masă pentru bebeluși este unul dintre cele mai importante lucruri din casă. Acesta îl va ajuta pe cel mic să învețe cum să mănânce corect, fiind mereu alături de familie în timpul meselor.

Astfel, abilitățile sale sociale și sănătatea sa emoțională se vor dezvolta armonios. Dacă ești coerentă și nu renunți ușor, vei vedea că în decurs de câteva zile, bebe se va obișnui cu scaunul. Întreaga ta muncă va da roade.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share