Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum închidem și etanșăm corect cutiile de carton?

Din punct de vedere logistic, cutiile de carton au devenit esențiale în ultimele decade atât pentru transport cât și pentru depozitare. Și nu discutăm aici doar despre bunuri fragile ci despre orice obiect care este depozitat, transportat sau expus pentru vânzare, indiferent de industrie sau de destinația acestuia. 

cutiile de carton

Cartonul este un bun izolator și un material care protejează bunurile de șocurile mecanice dar și de condițiile meteo. Pentru a vă asigura că mărfurile sunt în regulă însă, sunt câțiva pași esențiali pe care trebuie să îi parcurgem atunci când le ambalăm în cutii de carton. În cele ce urmează, îi vom enumera pe cei mai importanți.

Pasul 1

Asamblați cutia de carton potrivită pentru produsul pe care vă doriți să îl împachetați. Sigilați cu bandă adezivă partea de jos a cutiei, asigurându-vă că aceasta este suficient de rezistență pentru a încorpora produsul respectiv.

Pasul 2

Introduceți produsul sau produsele dorite în cutia de carton.

Pasul 3

Umpleți spațiile libere cu folie cu bule sau hârtie pentru împachetat astfel încât produsul sau produsele ambalate să ocupe tot spațiul util. În timpul transportului, acestea trebuie să fie asigurate și fixate în cadrul cutiei.

Pasul 4

Odată ce produsul sau produsele au fost fixate în cutie, acoperiți zona superioară cu folie cu bule, hârtie de împachetat sau alte materiale protective. Nu închideți cutia de carton până ce nu sunteți siguri că produsele din interior sunt protejate împotriva șocurilor mecanice.

Pasul 5

Închideți cutia. Sigilați partea superioară cu bandă adezivă. Sigilați mai apoi cu același tip de folie atât colțurile cutiei cât și punctele de închidere, pe toată suprafața acesteia. Pentru un plus de siguranță, nu uitați etichetele corespunzătoare, care să îi ghideze pe cei care transportă sau depozitează mărfurile. Marcați corespunzător produsele fragile sau produsele electronice și așa mai departe.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share