23/09/2021

Cum iti imbunatatesti imaginea afacerii in Google folosind recenziile

Îți dorești să crești vizibilitatea afacerii în online și să transformi potențialii clienți în consumatori gata să-ți cumpere produsul? Una din bunele practici care te va ajuta să realizezi aceste lucruri este recenzia Google. Deși la prima vedere pare că nu contează atât de mult, pe termen lung recenziile pozitive pot fi cartea ta de vizită.

recenzia Google

Îți dorești să crești vizibilitatea afacerii în online și să transformi potențialii clienți în consumatori gata să-ți cumpere produsul? Una din bunele practici care te va ajuta să realizezi aceste lucruri este recenzia Google. Deși la prima vedere pare că nu contează atât de mult, pe termen lung recenziile pozitive pot fi cartea ta de vizită.

Recenziile Google sunt mai importante decât ai crede: 88% din consumatori au încredere în recenziile online la fel de mult ca în recomandările personale, și 90% dintre aceștia își fac timp să le citească înainte de a vizita o afacere.

Nu numai că sunt adesea factorul final care îi determină pe potențialii clienți să devină cumpărători, dar au și o mare pondere în algoritmul actual de căutare. Cu alte cuvinte, cu cât ai mai multe recenzii bune, vei ocupa și o poziție mai ridicată în pagina cu rezultate de căutare (SERP – Search Engine Results Page). Un clasament mai ridicat înseamnă automat mai multe lead-uri și vânzări, dar și venituri crescute.

Care sunt avantajele recenziilor Google?

Recenziile apar de regulă lângă profilul companiei pe Google Maps și în Search. Ele reprezintă mai mult sau mai puțin indicatori de încredere, și pe măsură ce vei începe să colectezi din ce în ce mai multe, vei vedea o serie de avantaje pentru afacerea ta:

  • Dovada socială – recenziile au o influență imensă asupra comportamentului consumatorilor. De obicei, tindem să avem încredere în acțiunile și opiniile celor care au “testat” serviciul care ne interesează. Cu cât vor exista mai multe feedback-uri pozitive pentru business-ul tău, cu atât mai mult îți vor crește șansele de a spori vânzările.
  • Mai multă vizibilitate – Google privește recenziile că pe o “ștampilă de credibilitate”, așadar cu cât vei avea mai multe, cu atât e mai probabil să apari în rezultatele motorului de căutare. În ceea ce privește segmentul de eCommerce – dacă magazinul tău online adună peste 100 de recenzii cu un rating mediu de 3,5 într-o perioadă de 12 luni, vei obține ceea ce se numește “Google Seller Rating”, sporind atât vizibilitatea afacerii tale cât și încrederea potențialilor clienți.
  • Creșterea veniturilor – cu o prezență online sporită și dovada socială care prezintă încredere, vei obține un CTR (Click-Through Rate) mai mare, conversii mai multe și implicit și o cifră de afaceri mai ridicată. Cu cât vei avea mai multe recenzii Google și cu cât ratingul va fi mai mare, cu atât mai bine. Acest lucru e susținut și de statistici destul de convingătoare, 46% dintre consumatori considerând cantitatea de recenzii drept al doilea cel mai important factor atunci când cercetează datele unei companii, în timp ce 54% sunt de părere că un rating mediu vine pe primul loc.

 

Dacă îmbunătățirea prezenței online îți dă bătăi de cap, nu te da bătut. În acest articol iți vom arăta 6 moduri în care poți obține mai multe recenzii Google.

6 modalități de a obține mai multe recenzii Google

Înainte de a începe să vorbim despre ele, trebuie să reții următorul lucru: 85% dintre consumatori nu au încredere în recenziile mai vechi de trei luni, și 40% dintre aceștia se uită doar la recenziile din ultimele două săptămâni.

Asta înseamnă că nu e suficient să primești 100 de recenzii de 5 stele și să renunți. E nevoie să le soliciți în continuu, astfel încât profilul de recenzii al afacerii tale să fie mereu actualizat. Poți face acest lucru cu ușurință încorporând cele 6 strategii de generare a recenziilor prezente mai jos în planul tău de marketing.

Solicită clienților o recenzie Google în mod direct

Unul din cele mai simple moduri de a obține o recenzie Google este pur și simplu… să întrebi! Cererea recenziei e cea mai directă și sigură modalitate de a te asigura că un client mulțumit primește solicitarea ta. Dacă ești într-un apel telefonic cu un client fericit, cere-i să-ți scrie o recenzie.

Trimite un e-mail de mulțumire

După încheierea unui job de succes, trimite-i clientului un e-mail de mulțumire și roagă-l să-ți lase o recenzie. Asigură-te că în e-mail îi vei:

  • Mulțumi clientului că te-a ales
  • Spune clientului că apreciezi și citești mereu feedback-ul lui
  • Spune de ce este important feedback-ul
  • Oferi un link direct pentru a-ți lăsa o recenzie

Adaugă un link de recenzie pe website-ul tău

Un alt mod ușor de a obține mai multe recenzii Google este să adaugi un link pe site-ul web al afacerii tale, sau chiar să creezi un link de recenzie personalizat. Ce reprezintă acesta din urmă? Un link personalizat pentru recenzii Google este exact ce ai în minte: o adresă URL personalizată, unde clienții îți pot lăsa o recenzie. Când cineva va da click pe link-ul respectiv, va apărea o casetă de genul:

Source: https://www.bluecorona.com/blog/custom-google-review-link-for-local-businesses/

Adaugă un CTA sau o fereastră Pop-Up pe site

Asigură-te că ai destule Call to Action-uri pe site-ul tău. Dacă nici asta nu e de ajuns, poți adăuga o mică fereastră pop-up prin care să încurajezi utilizatorul să lase o recenzie. Sigur ai văzut genul acesta de reclame ori de câte ori îți folosești telefonul. Nu strica să implementezi o astfel de fereastră, câtă vreme ai grijă să nu fi invaziv cu utilizatorul.

Răspunde celor care ți-au lăsat o recenzie

Îți recomandăm să răspunzi întotdeauna recenziilor online, fie ele pozitive sau negative. Dacă un client lasă o recenzie pozitivă, mulțumește-i. Dacă un client lasă o recenzie negativă, urmează pașii de mai jos:

  • Abordează problema
  • Cere-ți scuze pentru inconveniență, chiar dacă tu ai fost cel care a comis greșeala
  • Încearcă să rezolvi problema în mod privat

Ține minte, Google recunoaște companiile care răspund recenziilor.

Furnizează servicii excelente pentru toți clienții tăi

Recenziile online sunt de multe ori similare cu știrile de la ora 5 – auzi doar ce e rău, nu și ce e bine.

De departe cel mai simplu mod de a obține o recenzie Google este de a oferi un serviciu excelent fiecărui client cu care interacționezi. Dacă un client este mulțumit de compania ta, de serviciul pe care îl furnizezi, de produsul pe care l-a cumpărat sau de experiență pe care a avut-o datorită ție, atunci se va simți obligat să îți lase o recenzie.

Pentru mai multe sfaturi legate de cum să îți îmbunătățești imaginea afacerii în Google, poți apela la marketeri dedicați dintr-o agentie de seo. Dacă nu știi de unde să începi, sfatul nostru este să alegi o agenție specializată în servicii de online marketing precum Magnetif, axată pe optimizare SEO, campanii PPC, optimizarea ratei de conversie, content & copywriting, web design și dezvoltare web.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share