Cum îți poți prepara acasă cea mai delicioasă și sănătoasă pizza?

Când ne concentrăm pe respectarea unui stil sănătos de viață și pe pierderea surplusului de kilograme, asta înseamnă că trebuie să facem unele ajustări ale regimului alimentar. Din păcate, pizza este adesea unul dintre primele alimente care sunt eliminate din meniul nostru, mai ales pizza congelată sau pizza cumpărată dintr-un fast food, care este preparată cu ingrediente de slabă calitate și care conține mult prea multe grăsimi, calorii și sodiu.

Dar iată că este posibil să mâncăm pizza delicioasă și totodată să slăbim sau măcar să ne respectăm obiectivul de a mânca sănătos. Foarte multe pizzerii includ acum în meniul lor și sortimente de pizza mai sănătoase. De la Pizzeria Arena puteți comanda pizza Crudo Rucola sau pizza Fresca cu ton și roșii cherry. De asemenea, puteți pregăti acasă cu mare ușurință o pizza cu gust grozav, cu ingrediente și topping-uri de calitate, proaspete și sănătoase.

Iată pas cu pas ce trebuie să faceți pentru a prepara acasă o pizza care să vă sprijine obiectivul de a avea un stil de viață sănătos:

Pregătiți ingredientele și suprafața de lucru

Făina de grâu, drojdia, sosul de roșii, sarea, uleiul de măsline, brânza mozzarella și topping-urile după preferință stau la baza unei pizza de casă foarte gustoasă. Opțional, puteți opta pentru o piatră de copt pentru pizza. După ce aluatul a crescut – în mod ideal de la 24 până la 36 de ore – presărați puțină făină pe suprafața de lucru, astfel încât aluatul să nu se lipească. Încercați să modelați aluatul într-o formă cât de cât rotundă și apăsați cu vârful degetelor pentru a o aplatiza, lăsând marginea puțin mai groasă.

Puneți sosul și brânza

După modelare, aluatul ar trebui să aibă acum forma unui cerc cu diametrul de aproximativ 24-28 cm. Puneți aproximativ 3 linguri cu sos de roșii în centrul aluatului și întindeți sosul uniform până la marginea pe care ați lăsat-o un pic mai groasă. Brânza nu trebuie neapărat să fie feliată sau rasă. În schimb, puteți tăia bucăți de aproximativ 2 cm dintr-o mozzarella proaspătă, pe care le veți aranja uniform deasupra sosului de roșii. Opțional, puteți presăra acum foarte puțin ulei de măsline.

Adăugați topping-urile preferate

Dacă doriți să preparați o pizza Margherita, nu ar trebui decât să mai adăugați frunze proaspete de busuioc, după care să coaceți pizza în cuptorul preîncălzit la 220 de grade timp de 10 sau 11 minute sau până când crusta devine aurie. Astfel, veți obține o pizza Margherita clasică napolitană. În schimb, dacă doriți o pizza mai consistentă, puteți adăuga o mână mare de ruccola, care este foarte bogată în nutrienți, în special în acid alfa-lipoic, sulforafan, calciu și vitamina K. Ca sursă de proteine, puteți folosi felii subțiri de șuncă de prosciutto di Parma, care va oferi gustul sărat de care are nevoie o pizza delicioasă. Iar pentru un răsfăț suprem, mai puteți adăuga foarte puțină brânză Parmigiano-Reggiano, tăiată în fâșii subțiri. La sfârșit, puteți adăuga o mână de roșii cherry crude tăiate în jumătăți. Obțineți astfel o pizza delicioasă, care vă ajută să beneficiați de proteinele și de legumele de care are nevoie un corp sănătos.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share