Seară lirico-muzicală bilingvă „Pe scările vântului”

Spectacolul lirico-muzical „Pe scările vântului” aduce un omagiu operei poetului roman de limbă germană ROLF BOSSERT, născut în 1952 la Reșița în Banatul Montan și decedat în 1986 la Frankfurt am Main. Spectacolul are loc în cadrul simpozionului „50 de ani de la înființarea Aktionsgruppe Banat”. Bossert a fost membru al Aktionsgruppe Banat, o asociație de scriitori, poeți și publiciști româno-germani care a luat ființă în primăvara anului 1972 ca platformă de discuții și schimburi literare, a fost observată și hărțuită de Securitate, iar apoi dizolvată de organele de stat ale regimului dictatorial Ceaușescu încă din 1975.
Omagiul adus poetului Rolf Bossert face parte din activitățile anului aniversar 2022 „50 de ani de la înființarea Aktionsgruppe Banat „. Întregul spectacol se bazează pe ideea lui Maurice de Martin de a încadra sau contrasta poemele lui Bossert cu muzica contemporană de avangardă și de a le condensa într-o lectură scenică-concertantă. Cadrul muzical, conceput în acest scop, constă într-un amestec idiosincratic: de la Krautrock la folclor românesc și până la structuri sonore ale muzicii contemporane. Piesa a fost prezentată în premieră la DSTT în octombrie 2022 în condiții dificile de pandemie. În colaborare cu chitaristul de jazz Sian Brie din Reșița, precum și cu actrița Oana Vidoni și actorul Alexandru Mihăescu, spectacolul poate fi urmărit acum pentru a doua oară, live!
Acest proiect este finanțat de Goethe-Institut București și Kulturwerk Banater Schwaben e.V. din fonduri ale Ministerului familiei, muncii și al politicilor sociale din Bavaria.

Spectacolul va avea loc în 23 iunie, ora 20:00 la Teatrul German de Stat

Distribuie acest articol Oficial Media
Share