26/10/2021

Cum poți să-ți redecorezi locuința cu ușurință? Sfaturi utile pentru a ieși din monotonie

După ce trece o perioadă mare de timp de la cumpărarea mobilei, intervine monotonia și s-ar putea să descoperi că nu te mai simți așa de bine petrecând timpul în casă. În astfel de momente, poate fi tentant să dai un nou aspect întregii locuințe. Mulți oameni consideră, însă, că acest lucru presupune neapărat costuri foarte mari.

Redecorarea locuinței nu înseamnă neapărat multe bătăi de cap în ceea ce privește bugetul. Poți apela la câteva trucuri, pentru a obține un aspect înnoit cu ușurință, fără să trebuiască să cheltuiești sume exorbitante. 

Iată ce schimbări poți face pentru a-ți redecora casa rapid și ușor!

Schimbă draperiile

Draperiile pot părea un detaliu insignifiant al amenajării reușite a unei încăperi. Acestea pot schimba, însă, complet aspectul acesteia. Alege draperii care ating podeaua, pentru că dau o atmosferă somptuoasă sufrageriei sau dormitorului. O altă sugestie este plasarea acestora mai sus decât de obicei, chiar sub linia tavanului, pentru a crea efectul de înălțare a pereților.

Schimbă covorul

Covorul potrivit poate schimba complet înfățișarea unei camere. Alege o culoare și o textură complet diferite de cele avute înainte, pentru a schimba ambianța în întregime. Optează pentru un covor de inspirație orientală sau pentru unul modern, cu forme geometrice și culori neobișnuite, în funcție de preferințele tale.

Schimbă gresia din bucătărie

Pentru a schimba aspectul bucătăriei fără foarte mult efort, este o idee bună și să înlocuiești gresia. Alege un model cu totul diferit, dar ai grijă ca acesta să se potrivească cu design-ul mobilei.

Amenajează un spațiu cu tablouri pe pereți

Fiecare cameră trebuie să aibă un punct central, care iese în evidență pentru cei care intră acolo. O opțiune este să amplasezi mai multe tablouri la un loc, de preferat deasupra unei comode cu vaze, pentru a decora pereții în mod creativ. Ramele pot să conțină picturi, poze cu amintiri sau print-uri creative.

Rearanjează mobila

Multe persoane care vor o schimbare rapidă în locuință schimbă locul pieselor de mobilier, pentru a crea o perspectivă nouă. Încearcă să te gândești cum ai putea să faci camera să pară mai mare, mai aerisită sau mai modernă, doar prin această metodă. După aceea, poți să te gândești și la alte detalii, precum schimbarea textilelor pentru canapea sau pat.

Vopsește mobila

Mai ales când trebuie să ții evidența sumelor cheltuite, este indicat să eviți să cumperi mobilă nouă și să încerci să o recondiționezi pe cea pe care o ai deja. Revopsirea îți permite să obții un aspect interesant, prin intermediul culorilor pe care mobila nouă nu le are de obicei. Printre nuanțele pe care le poți încerca se numără: albastru marin, turcoaz, roz sau portocaliu. Daca îți dorești totuși să schimbi complet aspectul locuinței tale prin înlocuirea mobilierului vechi, asigură-te că te îndrepți spre piese calitative și rezistente în timp, fabricate din materiale naturale și cu un design cât mai minimalist. 

Orice opțiune ai alege, dacă ai dificultăți în ceea ce privește bugetul, poți apela la soluțiile de finanțare de la Hopcredit.ro, care îți asigură sume avantajoase și planuri de rambursare convenabile.

Dacă dorești să redecorezi locuința, pentru a ieși din monotonie sau pentru a înnoi un design învechit, poți să apelezi la idei creative, care pun preț mai ales pe refolosirea obiectelor pe care le ai deja.

Sursă foto: Pixabay.com.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share