06/05/2021

Fiasco total al programului de vaccinare în cabinetele medicilor de familie. Vaccinul de la Astra Zeneca a băgat spaima în timișoreni!

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunță că în ultimele 24 de ore s-au imunizat 3.037 de persoane. Nicio persoană nu s-a imunizat în cadrul proiectului-pilot de vaccinare în cabinetele medicilor de familie, unde se administrează exclusiv vaccinul AstraZeneca.

În prima zi a proiectului s-au administrat 10 doze de vaccin AstraZeneca în cabinetele medicilor de familie. Până acum, în cadrul proiectului sunt înscrise 49 de cabinete de medicină de familie disponibile să administreze vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2.

“DSP Timiş a distribuit 2.450 de doze de vaccin la 49 de cabinete, în cadrul proiectului-pilot. Vaccinările se fac în funcţie de programările medicilor de familie”, spune purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

De la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, în judeţ s-au administrat 157.631 doze vaccin, din care 42.429 au fost rapel. Au fost înregistrate 115 reacţii adverse de intensitate scăzută spre moderată, ultima fiind de tip alergic, care s-a remis în urma administrării tratamentului antialergic aplicat.

 

Sursa: www.radiotimisoara.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share