17/09/2021

Cum să alegi cel mai bun cărucior pentru cel mic – mic GHID UTIL pentru părinți

Căruciorul este unul dintre cele mai importante produse de pe lista viitorilor sau proaspeților părinți, pentru că este cel mai bun și ușor mod de deplasare împreună cu cel mic, cel puțin în primul an de viață al acestuia. Căruțul ar trebui ales cu un plus de atenție pentru că, spre deosebire de hăinuțe, care îi vor rămâne destul de repede mici bebelușului, acesta va fi utilizat o perioadă lungă de timp, așadar investiția trebuie să merite cu adevărat.

căruț

Dacă acum alegi primul căruț, este bine să te documentezi înainte de a opta pentru un anumit model, astfel încât acesta să fie durabil și util. Există mai multe criterii de alegere a acestuia, iar acest articol le-a selectat pe cele mai importante pentru ca decizia finală să fie mai simplă.

Iată la ce anume ar trebui să fii atent înainte de achiziționarea celui mai bun căruț pentru nevoile tale și ale bebelușului:

 

  • Siguranța

 

Acest criteriu este prioritar în toate deciziile legate de copil pe care le vei lua ca părinte, iar căruțul nu ar trebui să fie o excepție. Înainte de a opta pentru un anumit tip de căruț, ar trebui să te asiguri că acesta îndeplinește toate normele de siguranță și că este testat, iar cele mai frumoase cărucioare pentru copii ar trebui, pe lângă un design reușit, să bifeze tot ceea ce înseamnă siguranță.

Mai exact, normele de siguranță se referă la: soliditatea căruciorului, prezența unui sistem de blocare pe frână și centura de siguranță în cinci puncte. În cazul centurii, este important ca aceasta să nu poată fi deschisă/închisă prea ușor, astfel încât să nu poată fi manevrată de către copil, mai ales în timpul mersului.

 

  • Greutatea căruțului

       

Este recomandat, pe cât posibil, să nu neglijezi acest aspect. Atât un cărucior greu, cât și unul ușor au avantaje importante – spre exemplu, se consideră că unul greu are o mai mare stabilitate, în timp ce unul mai ușor prezintă beneficii precum: manevrarea mai simplă pe scări ori în cazul bordurilor, transportarea și depozitarea mai simplă. 

În plus, este bine să iei în calcul faptul că bebelușul crește și ia în greutate destul de repede, ceea ce înseamnă că, la greutatea copilului, o vei adăuga și pe cea a căruțului. 

Pe de altă parte, după cum s-a menționat anterior, un cărucior mai greu oferă o mai bună stabilitate, respectiv o siguranță mai mare, însă va fi mai greu de manevrat, depozitat și transportat. Este recomandat să cântărești foarte bine opțiunile din punct de vedere al greutății căruțului, pentru a face alegerea potrivită.

 

 

  • Roțile căruciorului

 

Este extrem de important să ai în vedere și acest aspect – roțile ar trebui să faciliteze deplasarea, nu să o îngreuneze, mai ales dacă te gândești că există numeroase porțiuni cu denivelări pe majoritatea trotuarelor. Așadar, acestea ar trebui să fie solide și rezistente, fiind un lucru este esențial nu doar pentru confortul copilului, ci și pentru durabilitatea căruciorului.

Ai de ales între roți mari sau mici, iar, în ceea ce privește materialul din care sunt fabricate, cele din plastic sau silicon pot fi o variantă bună, pentru că pot atenua șocurile, iar unele modele sunt dotate chiar și cu suspensii.

Prin urmare, dacă vei pune mai întâi aceste criterii pe primul loc, este foarte posibil să te alegi în final cu un căruț de calitate, durabil și eficient.

Sursa foto: pexels.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share