Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Trei sporturi de aparare si de contact care te salveaza in situatii limita!

Statisticile arata ca, in Romania, violenta domestica este inca un subiect ingrijorator. Studiile date publicatiilor au dezvaluit un adevar dureros: la fiecare 30 de secunde, o romanca este batuta. Mai mult de atat, trei din zece femei au declarat ca au fost agresate fizic, verbal sau psihic, incepand cu varsta de 15 ani. Acestor date ingrijoratoare li se adauga si numeroase agresiuni petrecute in strada, violuri sau rapiri. Femeile par a fi victimele perfecte, pentru ca, de cele mai multe ori, nu se pot opune fortei unui barbat. Cu toate acestea exista solutii pentru a stopa violenta fizica, agresiunile si abuzurile. Pe langa masurile legale de care femeile pot beneficia, un sport de autoaparare va face clar diferenta.

sporturi

Iata ce sporturi pot practica femeile pentru a se apara de eventuale agresiuni fizice:

 

Boxul este un sport pe care il pot practica si copiii, incepand cu varsta de 13-14 ani si de care te poti apuca oricand. 

Chiar daca nu iti doresti sa faci performanta, te vei mentine in forma, iar boxul te va ajuta sa scapi de pericole, daca o sa fii pusa in fata unor evenimente neplacute. Antrenorii spun ca este un sport usor de invatat si de mare ajutor chiar si imporiva stresului. O lovitura data cu precizie poate lasa agresorul la pamant. In plus, dupa mai multe lectii, te poti antrena si de acasa. Trebuie sa alegi un model de sac pentru box, care sa te ajute sa exersezi atunci cand nu ajungi la sala, dar si un set de manusi speciale. 

Pentru femei, acesta este un sport solicitant, care arde intre 500 si 1000 de calorii/antrenament pentru ca lucreaza toti muschii. Asadar, iti va mentine si silueta! 

 

Kick-boxing-ul se numara printre sporturile preferate de femei, deoarece ajuta la arderea grasimilor in timp record si mentine un bun tonus muscular. Se incadreaza in categoria artelor martiale si a luptelor sportive care utilizeaza lovituri cu mainile si picioarele.  Kick-boxing-ul are, de asemenea, elemente dezvoltate din karate, muay thai si din boxul clasic. Poate fi practicat cu succes in scopuri de autoaparare, iar daca iti place si te tii de antrenamente, cu siguranta vei sti sa te aperi in cazul in care situatia o va cere. 

 

Aikido cuprinde tehnici de autoaparare combinate (proiectie, rasuciri de brate etc.), iar flexibilitate si coordonarea sunt mai importante decat forta bruta. Acest sport foloseste anumite miscari, prin care forta adversarului este utilizata impotriva acestuia, prin schimbarea centrului de greutate si aplicarea anumitor tehnici specifice. Asadar, se preteaza perfect pentru situatiile in care o femeie este atacata de un agresor cu mai multa forta. 

 

Asadar, sporturile de contact si artele martiale ajuta la mentinerea siluetei, dar reprezinta si o modalitate excelenta de aparare, iar, uneori, pot face diferenta intre viata si moarte. 

 

sursa foto: shutterstock.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">