Cum să alegi înălțimea potrivită a tocurilor și să eviți durerea provocată de acestea?

Nu există un singur articol care să poată propulsa o ținută de la nivelul de casual la cel formal, precum pantofii cu toc înalt. Dintr-o dată, un tricou și o pereche de blugi pot arăta mai degrabă șic decât casual, în timp ce o rochie devine instantaneu mai aparte când completezi outfitul cu o pereche de tocuri. Din păcate, tocurile înalte pot deveni incomode, mai ales dacă le porți o perioadă lungă de timp și nu ai pantoful potrivit. 

De ce unele tocuri sunt confortabile, iar altele nu?

Cel mai mare impact asupra înălțimii tocului pantofilor tăi este dat de flexibilitatea gleznei, care în sine depinde de dimensiunea cavității care se află între gleznă și călcâi (numită sinus tarsi). Cele care au articulațiile gleznei foarte stabile se vor descurca mai bine cu un pantof mai plat, în timp ce femeile ale căror articulații ale gleznei sunt puțin mai largi pot purta tocuri mai înalte. Este imperativ să alegi pantofii potriviți nu doar stilului tău, ci și anatomiei piciorului. Poți găsi o groază de modele pe adona.ro. Descoperă dama de pantofi de damă și descoperă cea mai autentică versiune a feminițății tale.

Cea mai potrivită înălțime a tocului pentru majoritate

Cea mai potrivită lungime a tocului, care este de fapt considerată sănătoasă pentru mulți oameni, este cea între 2.5-4 cm. Oferă un plus de înălțime și susținere pentru arcada piciorului, fără a dezechilibra. Acest toc este, de asemenea, foarte simpatic și feminin, mai ales atunci când este asociat cu o siluetă retro de clepsidră.

Tocurile mai înalte, între 5 și 6 centimetri

Acest toc este perfect pentru a vă oferi un boost atât în înălțime, cât și în încredere și este puțin mai impunător decât un toc jos. Cunoscut și sub denumirea de toc midi, acest toc arată grozav cu pantofi cu degetele deschise, un toc conic sau o curea slingback. 

Tocurile pentru curajoase – cele între 7 și 9 centimetri

La această înălțime, aceste tocuri sunt perfecte pentru orice ocazie, de la birou până la cea mai distinsă recepție. 

Dacă acestea sunt puțin prea înalte pentru anatomia piciorului tău, le poți purta în continuare pentru perioade scurte de timp sau când participi la evenimente în care vei sta jos în cea mai mare parte. 

Dacă îți place să porți tocuri, trebuie să înțelegi că unele perechi de tocuri îți permit să petreci toată noaptea, în timp ce altele te vor lăsa cu durere după doar 20 de minute. Poate că înălțimea tocului are mai mult de-a face cu asta decât ți-ai dat seama. Fii responsabilă când alegi tipul de pantof și înălțimea acestuia și ține cont de faptul că poți fi extrem de elegantă și cu pantofi casual. La finalul zilei, cel mai important este să te simți liberă și încrezătoare. 

Sursa foto: Unsplash.com

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share