Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum să alegi o plafonieră LED pentru diverse încăperi?

Te confrunți cu lipsa spațiului? Plafonierele sunt printre cele mai accesibile corpuri de iluminat de pe piață. Se montează direct în tavan, şi sunt o alegere inspirată, indiferent de înălțimea camerei. Cele mai utilizate încăperi sunt baia, bucătăria, cămara, debaraua, holurile şi spaţiile de depozitare, dar se pot regăsi şi în designul sufrageriei sau dormitorului. 

Afla in continuare cum sa alegi plafoniera potrivita pentru diversele incaperi din casa ta.

Cum alegi plafoniera potrivită?

Tehnologia bazată pe LED consumă mult mai puţină energie, în comparație cu sistemul de iluminat clasic, aşa că ai ajuns la locul potrivit, deoarece aici gasesti plafoniere LED la o calitate excelentă. Tot ce trebuie să faci este să intri pe Led-Zone.ro.

În general, plafonierele se diferențiază după:

  • Dimensiune: cu diametru mai mic sau mai mare, în funcție de dimensiunea camerei.
  • Material: Aici alegerea se va face atât în funcție de culoarea şi materialul mobilei, precum şi în funcție de gusturile personale. Spre exemplu, la un mobilier cu elemente din ratan, o plafonieră din același material va fi alegerea perfectă.
  • Formă: plafoniere led pătrate, rotunde, dreptunghiulare, liniare sau grupate sub formă de kituri ce îşi schimbă culoarea. Le puteți găsi şi în forme speciale de stea sau triunghi. Cele liniare au brațe ajustabile, ce permit orientarea direcției luminii.
  • Mediul de amplasare: atât în interior, cât şi în exterior
  • Indicele IP – măsoară rezistenţa la umezeală. O astfel de plafonieră este foarte utilă în baie, uscătorii şi mai ales plafonierele expuse în mediul exterior. Un indice de minim IP44 le va proteja atât de umezeală, cât şi de praf.
  • Culoarea exterioară: Poate fi diversă, de la alb, negru, maro, bej, până la auriu sau argintiu, în funcție şi de ambientul camerei.
  • Design specific – pentru camera de copii, spre exemplu
  • Modelul de abajur/dispersor:

-cu sticlă clară;

-cu sticlă mată (simplă sau cu efect diamant);

Dispersorul, la rândul lui, poate fi alb sau colorat.

  • Putere – în general între 5 şi 100 W
  • Prezenţa senzorului de mișcare – plafonierele se vor aprinde prin simpla detectare de mișcare. Sunt foarte utile pentru holul de la intrare, când poate vei avea mâinile ocupate cu sacoşe, sau în baie, pentru a impresiona plăcut oaspeții.
  • Telecomanda – cu siguranță un element de confort al zilelor noastre
  • Reglarea intensității luminii – modele ”dimabile”
  • Tipul de lumină emisă:

-caldă;

-rece.

Modelele de plafonieră de tip kit led suportă atât lumina caldă, cât şi rece, făcând selecția cu ajutorul telecomenzii. Spre exemplu, modelul Kit LED Plafoniera 72W 3 Funcții cu Telecomandă de la led-zone.ro variază tipul de lumină între alb cald, alb natural şi alb rece.

Plafonierele pot fi unica sursă de lumină din încăpere, sau pot fi combinate şi cu alte surse, precum aplice, alte plafoniere, candelabre, pendule, spoturi, etc

          În baie – principala caracteristică în alegerea plafonierei va fi protecția la umezeală – dată de numărul IP. Cu cât numărul este mai mare, cu atât protecția este mai ridicată.

          În bucătărie – pe lângă umezeală, trebuie luată în calcul selecția unui material ușor de curățat.

          În dormitor şi sufragerie – designul va avea un rol mai preponderent. Plafonierele de tip liniar, cu brațe reglabile, sau un kit de lumini ce va surprinde plăcut musafirii dumneavoastră sunt cu siguranță o alegere inspirată.

Plafonierele sunt ideale atat pentru spatiile mici, precum garsoniere sau apartamente, cat si pentru incaperile mai mari din case. Pe langa latura estetica, plafonierele au avantajul unor preturi mai reduse, usurinta in montare si mentenanta. 

 

Sursa foto: Unsplash.com

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share