Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum sa dobandim un bronz natural si sanatos

                                      Cum ne pregatim pielea pentru expunerea la soare

b

 

Atunci cand vine vorba de a petrece timp la soare este recomandat sa avem in vedere cateva aspecte care ne ajuta sa obtinem un bronz cat mai natural, sanatos si fara posibilitatea de a suferi arsuri sau pigmentari necorespunzatoare ale pielii.

Pentru a ne proteja cat mai eficient pielea trebuie sa actionam atat din interior cat si din exterior.

In aceasta perioada a anului este indispensabil sa ramanem hidratati si sa consumam cantitati importante de antioxidanti si de fructe se sezon. Cele mai hidratante sunt pepenele verde, ciresele, visinele, caisele, piersicile, nectarinele, capsunile .

Pentru uz extern putem apela la uleiuri sau combinatii de uleiuri care au rolul de proteja, de a hidrata si de a calma pielea.

Iata mai jos cateva uleiuri care pot fi folosite inainte de expunerea la soare:

– uleiul de cocos: frumos mirositor, uleiul din nuca de cocos este un produs clasic si traditional de ingrijire a pielii in zonele tropicale din intreaga lume. Folosit cand te expui la soare, ofera un nivel de protectie moderata contra razelor solare.

f

– uleiul de catina: este ideal pentru a proteja epiderma de conditiile meteorologice nefavorabile (vant, frig sau de expunerea solara) si este un tratament intensiv care hraneste si mentine vitalitatea pielii. De asemenea, daca vei folosi uleiul de catina pentru corp, pielea ta isi va recupera elasticitatea si va fi mai catifelata si mai sanatoasa. Este recomandat pentru orice tip de piele, mai ales pentru cea uscata. Asadar, daca pielea ta este uscata, ai nevoie de un lapte de corp cu ulei de catina, care sa-ti hidrateze in profunzime pielea.

Beauty
Beauty

– uleiul de morcov: antioxidanții din compoziția morcovilor protejează pielea de efectele negative ale razelor UV, prevenind îmbătrânirea prematură a pielii.
Este foarte indicat sa mancam morcov in stare cruda dar sa ne putem bucura la maxim de proprietatile sale, pt ingrijirea pielii folosim uleiul de morcov.

carrot-seed-oil

– uleiul de rodie: este extrem de bogat si hranitor, remarcandu-se prin beneficiile sale cosmetice si terapeutice. Celebrul dermatolog Dr. Murad, care a devenit cunoscut in lumea intreaga pentru produsele anti-aging, a descoperit ca extractele de rodie fac adevarate minuni pentru epiderma. Astfel au aparut cosmeticele anti-imbatranire si suplimentele alimentare pe baza de rodii. Exista chiar si un parfum cu note de rodie, Pomegranate Noir de la Jo Malone.

Cosmetica moderna a dat o noua interpretare elementelor nutritive gazduite de acest fruct:

Acidul punicic exercita o actiune antimicrobiana si antiinflamatorie, regenerarea tisulara, imbunatateste elasticitatea pielii.

Acidul gallic repara si cicatrizeaza pielea.

Acidul ellagic previne imbatranirea precoce in urma expunerii la razele UV.

pom

– uleiul de zmeura expunerea la soare: Un ulei bogat în tocoferoli, carotenoide şi alte elemente esenţiale pielii, previne îmbătrânirea prematură a pielii, încetineşte degradarea, restabileşte tonusul şi conferă un aspect radiant. Remarcat pentru proprietăţile antiradicalare şi antioxidante, este recomandat inclusiv în compoziţiile care pregătesc pielea pentru bronzaj sau repară pielea afectată de soare.

Cu toate că oficial un FPS nu este determinat pentru acest ulei, este recunoscut şi utilizat pentru capacitatea de a absorbi o parte din radiaţiile UV îşi aduce astfel aportul unei compoziţii de protecţie solară. Această capacitate este graţie conţinutului de carotenoide, acid gallic şi vitamina E.

ra

Dupa expunerea la soare, imediat dupa efectuarea dusului, este la fel de important san e ingrijim pielea. Cel mai la indemana si mai efficient produs la care putem apela este gelul de Aloe Vera.

Gelul de aloe vera: are un puternic efect hidratant, este astringent şi antiinflamator, permite compensarea pierderilor de apă din piele. Nutritiv, cicatrizant cutanat, regenerator, stimulează vindecarea pielii şi îmbunătăţeşte microcirculaţia. Calmant, liniştitor, ameliorează iritaţiile pielii, eritemele, arsurile solare. Stimulează sinteza colagenului. Este potrivit pentru aplicarea pe orice tip de piele, inclusiv cea sensibilă, iritată, rănită sau alergică.

 

Adrian Udrea- fitoterapeut, nutritionist- Timisoara

plantevindecatoare@gmail.com

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share