26/10/2020

Cum să-ți amenajezi mansarda? Iată 4 recomandări pe care le poți pune în aplicare!

Dacă ai un apartament sau o casă cu mansardă, poți considera că ai noroc! Bucură-te de acest spațiu extra pe care îl ai și găsește cele mai bune modalități de a-l amenaja. Unul dintre cele mai importante lucruri este să ții cont de preferințele tale în materie de design interior, dar să consulți și sfaturile specialiștilor, pentru a urma câteva recomandări. Orice ai decide, este esențial să îți placă și să te facă să te simți minunat.

 

În acest articol, vei afla 4 sfaturi pe care le poți pune în aplicare când vine vorba despre amenajarea mansardei tale:

  • Ține cont de hobby-urile tale!

Hobby-urile și pasiunile tale sunt cele care înfrumusețează orice amenajare de interior. Poate că ești pasionat de artă, de fotografie, sau de hărți – oricare ar fi domeniul pe care îl iubești, ai grijă să îl faci să fie parte din casa ta! Decorează-ți pereții cu imagini care te bucură și găsește o modalitate prin care să îți poți integra în acest spațiu și obiectele preferate. Atenție, însă! Totul trebuie făcut cu măsură, pentru a evita aglomerarea încăperii. Mansarda ta va fi mult mai primitoare dacă optezi pentru o așezare aerisită a lucrurilor în cameră. Dacă adori cărțile, acesta este un loc minunat pentru o bibliotecă. Poți amenaja un spațiu de citit, cu niște fotolii sau o canapea, pentru a te retrage în liniște oricând și pentru a te bucura de o carte bună!

  • Consultă tehnicile Feng Shui

Poate că știi câteva informații despre acest domeniu, sau poate că nu crezi deloc în el. Totuși, mai ales într-un spațiu fără o însemnătate clară – cum e mansarda – buna organizare a mobilei și a obiectelor este strict necesară. Astfel, documentează-te cu privire la tehnicile Feng Shui care te pot ajuta să ai o casă armonioasă, plină de energii bune! Acest lucru nu poate fi decât în beneficiul tău și al încăperii pe care vrei să o decorezi.

  • Incearcă să folosești tot spațiul pe care îl ai

Uneori, poate fi tentant să înghesui mai multe obiecte într-un singur loc, sperând că vor încăpea toate. Ține cont de dorințele tale, dar acționează cu grijă și cumpătare, fiindcă o mansardă modernă este una îngrijită, care nu depozitează lucruri inutile. Gândește un plan pentru întreaga suprafată, făcând din fiecare colțisor o oază cu sens! Dacă nu știi cum să pornești la drum, citește mai mult despre posibilitățile de amenajare și despre lucrurile pe care ar fi bine să le eviți în acest proces. 

  • Pune-ți creativitatea și imaginația la treabă!

Indiferent de gusturile tale, încearcă să jonglezi cu designul ales, ieșind din zona ta de confort! Optează pentru culori speciale sau pentru piese de mobilier aparte, pentru a crea un loc ideal și unic, în care să te reconectezi cu tine însuți, ori de câte ori ai nevoie! Dă dovadă de creativitate și găsește variante atractive și inedite!

 

Așadar, mansarda poate deveni, cu ușurință, locul tău preferat din toată casa. Amenajările interioare nu sunt complicate, dacă ții cont de câteva aspecte esențiale. Însă, în general, secretul este să o decorezi cum trebuie, având încredere în viziunea ta de ansamblu. Decorează-ți mansarda așa cum îți dorești!

Sursă foto: shutterstock.com

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share