Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cum să-ți pregătești gospodăria pentru situații neprevăzute. 3 lucruri care îți pot fi de folos

Gospodăria fiecăruia este un loc extrem de important, deoarece reprezintă confort și siguranță. Situațiile neprevăzute, cum ar fi calamitățile și dezastrele naturale, penele de curent, crizele economice sau sociale, îți pot afecta oricând gospodăria și implicit siguranța și confortul. De aceea, este important să fii pregătit pentru orice eventualitate și să ai la îndemână câteva lucruri esențiale care te pot ajuta să faci față mai ușor. 

Iată 3 lucruri pe care le poți avea în gospodărie pentru astfel de situații:

  • Un generator

Acesta produce energie electrică dintr-o sursă de combustibil, cum ar fi benzină, motorină sau gaz natural. Un generator îți poate asigura alimentarea cu curent a gospodăriei în cazul unei pene de curent, permițându-ți să folosești aparatele electrice atâta timp cât generatorul funcționează. El poate fi portabil sau fix, în funcție de capacitate și dimensiune. Este recomandat să alegi un generator care să corespundă nevoilor tale de consum și să-l testezi periodic pentru a te asigura că funcționează corect. De asemenea, este important să ai și o rezervă de combustibil pentru acesta și să o păstrezi într-un loc sigur, uscat și răcoros.

  • O baterie

Aceasta stochează energia electrică și o eliberează la nevoie. O baterie îți poate oferi o sursă de curent alternativă, de exemplu în cazul unei pene de curent, permițându-ți să încarci dispozitivele electronice sau să le folosești atâta timp cât bateria are suficientă energie. Ea poate fi de diferite tipuri, cum ar fi alcalină, pe bază de litiu-ion sau plumb-acid ori alte variante. Este recomandat să alegi o baterie care să aibă o capacitate suficientă pentru a-ți acoperi nevoile și să o încarci sau verifici periodic pentru a-i menține performanța. Mai mult, poți apela chiar și la panouri solare pentru a o ține încărcată, fiind folositoare și la reducerea facturii de electricitate. De asemenea, este important să fie compatibilă cu toate aparatele electrice din casă și să o păstrezi într-un loc răcoros și uscat. 

  • O pompă submersibilă

Aceasta pompează apa dintr-o sursă subterană, cum ar fi un puț, o fântână sau un râu, dar poate fi folositoare și în cazul unor inundații, pentru a scoate apa afară din gospodărie. O pompă submersibilă îți poate asigura accesul la apă potabilă în cazul unei întreruperi a aprovizionării cu apă, asigurându-ți apă de băut, dar și pentru nevoile casnice. O astfel de pompă poate fi manuală sau alimentată electric, de aceea, poate fi folosită și în situația unei pene de curent, dacă ai un generator sau o baterie. Este recomandat să alegi o pompă submersibilă care să aibă o putere și un debit adecvat pentru nevoile tale și să o instalezi sau folosești corect. De asemenea, este important să ai un filtru de apă pentru a elimina impuritățile și să verifici calitatea apei. De exemplu, poți folosi pompele submersibile de apă curată de la Atomico.ro, care sunt o soluție perfectă.

În concluzie, acestea sunt doar 3 lucruri pe care le poți folosi în gospodărie pentru a te pregăti pentru orice situație neprevăzută. Sigur că există și altele, iar în funcție de nevoile personale și de posibilități, vei fi nevoit să alegi lucrurile care ți se potrivesc cel mai bine. În esență, pentru a fi pregătit pentru orice situație, cea mai bună măsură este prevenția. De aceea, acționează și ia măsuri în avans, înainte ca evenimentul să se producă.

Poză de Pixabay pe Pexels.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share