Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cum te ajută rinoplastia să îmbunătățești estetica nasului?

În interiorul fiecărei persoane există dorința de a face schimbări, de a aduce îmbunătățiri pe orice plan, pentru a putea atinge potențialul maxim. Atunci când vine vorba despre estetică, despre felul în care arătăm, dorința este cu atât mai mare, căci aspectul fizic este cel care ne impactează în primă instanță.

rinoplastia

Este primul lucru pe care îl observăm la ceilalți și de asemenea, primul lucru pe care îl observă ceilați la noi. Dar mai important decât acest aspect este faptul că suntem cei mai mari critici atunci când vine vorba despre propria persoană. Astfel, sesizăm și cel mai mic detaliu care nu este așa cum ne dorim și implicit, schimbările de care avem nevoie pentru a ajunge la cea mai bună variantă a noastră.

Printre cele mai cunoscute și realizate intervenții chirurgicale, se află rinoplastia, intervenție efectuată la nivelul feței, mai exact, a nasului. Rinoplastia este acea intervenție chirurgicală prin intermediul căreia sunt corectate imperfecțiunile nasului, schimbând aspectul acestuia. Nasul este cea mai proeminentă parte a feței și elementul determinant al fizionomiei, motiv pentru care lipsa armoniei cu celelalte elemente ale feței, poate afecta imaginea de ansamblu. Nasul are și alte funcții importante, precum cea respiratorie, de apărare, fonatorie și olfactivă. Este un organ de simț, dar care permite și oxigenarea și completează aspectul fizic.

Rinoplastia poate avea scop cosmetic, funcțional sau reconstructiv, atunci când există leziuni grave ale piramidei nazale, pierdere de țesuturi. Rinoplastia funcțională este realizată cu scopul de rezolvare a problemelor de respirație, precum apneea, sforăitul, cefaleea rinogenă, insuficiența respiratorie nazală obstructivă, tulburări de oxigenare la repaus ori efort, dificultăți în practicarea sporturilor de performanță și multe altele. Aceasta din urmă poate fi realizată simultan cu cea cosmetică, fiind îmbunătățit și aspectul nasului, și are denumirea de rinoseptoplastie.

Rinoplastia cu rol estetic se face atunci când există disproporții între nas și restul feței, dacă nasul este prea mic sau prea mare, forma sa este asimetrică, nările sunt prea mari, vârful este lăsat în jos, este prea ascuțit sau de dimensiuni prea mari.

În urma unei consultații, chirurgul plastician face recomandări cu privire la tehnica ce trebuie utilizată, la modificările care trebuie făcute, luând în considerare și dorințele și așteptările pacientului. Specialistul examinează interiorul și exteriorul nasului, descoperind astfel, dacă posibila intervenție va impacta și funcțiile respiratorii. De multe ori sunt folosite și programe de simulare a formei finale pe care o va avea nasul, pentru a vedea pacientul care va fi rezultatul, lucru de mare utilitate în luarea unei decizii cu privire la intervenția chirurgicală.

Rinoplastia este însoțită adesea și de alte intervenții chirurgicale sau non-invazive, printre care se numără augmentarea bărbiei cu acid hialuronic, ori cu implant mentonier, care ajută la aducerea unui echilibru la nivelul feței, prin mărirea bărbiei.

În cazul în care este necesară o a doua intervenție la nivelul nasului, se face rinoplastia secundară, în funcție de rezultatele anterioare și de dorințele pacientului. Dacă acesta nu este mulțumit de rezultatele obținute inițial, se poate realize a doua intervenție după minim un an de la prima.

Astăzi, tot mai multe persoane apelează la operația de rinoplastie, atât pentru îmbunătățirile pe care le aduce respirației, cât și pentru schimbările ce au loc la nivelul feței, împreună transformând stilul de viață al pacienților. Trebuie scos în evidență faptul că dacă îți dorești un nas mai mic și simetric, este necesar să iei în considerare și restul trăsăturilor fizice, pentru a avea parte de un rezultat bun, care să îți aducă ceea ce dorești, un aspect plăcut și armonios. Astfel, trebuie luată în considerare părerea chirurgului plastician, care te va ghida pentru alegerea unei forme perfecte pentru chipul tău, aducând astfel, proporțiile corecte și un echilibru facial.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share