Cum transformi o rana in sursa de putere?

 

Aceste exemple vorbesc clar despre cum transformi o rana in sursa de putere. Eu personal am traversat situatii similare. M-au durut atat de tare si le-am trait de atatea ori incat, la un moment dat, m-am oprit ca sa reflectez asupra lor. Le-am inteles mesajul. Abia cand am inteles complet, am putut sa fac schimbarile necesare, care m-au asezat pe un alt fagas al destinului meu. Am parasit „povestea” initiala si am ales constient ceea ce doresc sa traiesc in continuare. De atunci, mi-a devenit infinit mai usor sa recunoasc rapid pe ceilalti care au ales aceeasi calatorie ca si mine si care, inca sunt captivi in vechea „poveste”. Acum ma aflu in situatia in care pot sa acord asistenta si sustinere celor care imi ce acest lucru. Acest proces eu il numesc vindecare.

Umbrele, aspectele reprimate si neasumate ale fiecaruia dintre noi, se cumuleaza la nivel de umanitate si se proiecteaza grotesc la nivel global. De aceea vedem in jur atatea dezechilibre, asistam la atatea separari si divorturi, stari conflictuale la nivel de organizatii pana la nivel de etnii si natiuni …

„Pana cand nu vei invata sa iti imbratisezi umbrele, vei continua sa le vezi in altii, deoarece lumea exterioara tie este doar o reflectare a lumii tale interioare”

Vindecarea incepe cu fiecare dintre noi. Fiecare in parte, vindecand aspectele care ii deraiaza existenta, contribuie la vindecarea relatiei, a tuturor relatiilor pe care le are, a comunitatii in care traieste, mergand pana la vindecarea intregii planete.

Cum are loc vindecarea?

Vestea buna este ca nici unul dintre arhetipuri nu esti tu cel/cea adevarat(a)! TU esti undeva la mijloc, la echilibru dintre cele doua extreme! Atunci cand constientizezi in care arhetip te situezi si care sunt consecintele pe care le creeaza, poti sa faci pasul in lateral pentru a iesi de sub influenta/energia lui. De acum poti sa alegi constient cand sa-l chemi ca sa iti serveasca si cand sa il parasesti pentru ca te bruiaza.

Aceste arhetipuri nu sunt ceva rau, cata vreme le cunoastem toate manifestarile. Unele caracteristici ne folosesc, altele ne distrug. De aceea am spus sa poti sa alegi constient cand sa te folosesti de unul si cand sa-l parasesti.

Dar, cum faci pasul in lateral?

In exemplele mele, atat rebelul cat si supusul, au privit in directia in care respingeau un anume comportament al unuia sau ambilor parinti. Acest lucru a dus la a-si insusi un complex de emotii, un set de cuvinte si tipare comportamentale, o anume vibratie pe care ulterior au cautat-o inconstient. A fost comanda pe care i-au dat-o subconstientului catre ce sa se indrepte! Iar viata i-a adus in acele situatii in care sa retraiasca emotiile invatate de timpuriu, chiar daca actorii erau altii de aceasta data!

Se intampla asa pentru ca Universul raspunde intotdeauna starii in care vibram, cererii noastre formulate in termeni de ceea ce simtim! Cuvintele, fara trairea care sa le sustina, nu au valoare! Daca spun „vreau sa ma iubeasca x” dar ceea ce simt este teama ca sunt respins(a) de x … atunci x o sa ma respinga! Afirm „vreau multi bani!” dar ceea ce simt este teama ca ii pierd sau ca oricat m-as stradui, nu-i pot obtine, exact teama se va realiza, pentru ca asta simt!

„Daca inca te mai uiti dupa acea unica persoana care poate sa-ti schimbe viata, doar arunca o privire in oglinda si acea persoana iti va intoarce inapoi privirea!”

Atunci, in ce consta rezolvarea?

 1. Rezolvarea apare cand devenim din ce in ce mai constienti de ce dorim sa atragem in viata noastra (si nu ce respingem vehement!). Plecam de la cum vrem sa ne simtim, ce stari sa defineasca viata noastra de acum inainte.
 2. Odata ce ne devine clar ce stari vrem sa traim, ce programe sa „instalam” in noi, ce vrem sa atragem in viata noastra, urmatorul pas este sa traim din ce in ce mai mult in acel „loc” in care avem deja tot ceea ce ne dorim, in conditii optime pentru noi. Il descriem cat de bine ne pricepem.
 3. Simtim plenar cum este cand avem deja ceea ce ne dorim. Ne urmarim cu ochii mintii cum ne comportam, cum arata fata noastra, in ce fel ne raspund ceilalti, ce emotii ne invadeaza simturile, ce sentimente ne guverneaza in aceste conditii, etc.
 4. Perseverent, zilnic, ne ancoram acea stare la toate nivelurile:
  1. fizic (postura corpului),
  2. mental (la nivel de convingeri, cuvinte rostite cu toata convingerea pentru ca sunt ceea ce credem cu tarie),
  3. sufletesc (vedem toata perspectiva: viata noastra este mult mai plina, din toate punctele de vedere),
  4. energetic (realizam noi conexiuni cu divinitatea si ne re-inscriem in planul divin la care am subscris atunci cand ne-am intrupat).

In aceste conditii, toata fiziologia noastra se schimba. Pentru ca dam alte comenzi subconstientului, accesam zone complet diferite din creier decat am facut-o pana acum. Se inhiba secretia hormonilor de stress si se activeaza cea a hormonilor de crestere si refacere. Se instaureaza o stare de liniste si relaxare, foarte propice refacerii celulare, vindecarii, cresterii vitalitatii. Creierul este fortat sa faca alte conexiuni, sa caute solutii, pentru ca ceea ce ne dorim sa devina realitate. Acest lucru ne face mult mai deschisi ca sa observam la timp oportunitatile care ni se ofera. Increderea devine aliatul nostru numarul 1. Incepem sa functionam la frecvente mult mai inalte si ca urmare, sa rezonam cu alt fel de situatii, mult mai benefice.

Indraznesc sa-ti fac o propunere. Daca este important pentru tine si doresti sa faci schimbari in viata ta dar nu stii cum sau iti vine greu sa le aplici, pot sa te asist in acest proces.

Anda Ciobanu (Angelix Fire) – andaciobanu.ro

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share