Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cutremurul de astăzi, cel mai puternic din ultimii ani

cutremur-24-septembrie-2016

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 s-a produs sâmbătă, la ora 2.11, în zona Vrancea, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.
Informarea inițială a INFP a fost de 6, pentru ca apoi să fie revizuit la 5,6. Seismul a fost resimțit  în Bucureşti, Iaşi, Braşov şi Craiova, potrivit site-ului earthquake-report.com. Mişcarea seismică s-a simţit pe întreg teritoriul României, dar şi în Republica Moldova.

Site-urile de specialitate din străinătate scriu că ar fi avut magnitudinea de 6.1 grade. Cutremurul a avut loc la 100 de km adâncime, la 49 de km vest de Focșani.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au declarat pentru News.ro că până în acest moment nu au primit vreo solicitare de intervenţie.

De la începutul anului au fost înregistrate patru cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 14 august, 4 august, 1 martie şi 7 ianuarie, toate având epicentrul în zona seismică Vrancea.

În luna septembrie, în România au avut loc peste 25 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,5 și 4,3 grade pe scara Richter.

În 2015, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București, potrivit realitatea.net

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">