Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

DACIAN CIOLOS lasă Parlamentul să decidă soarta alegerii primarilor

dacian_ciolos_97765300

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, luni seară, că, în urma consultărilor cu partidele, a rezultat că nu există o majoritate parlamentară pentru a susţine alegerea primarilor în două tururi. Premierul a punctat că subiectul este unul politic şi trebuie tranşat în Parlament, adăugând că el nu va accepta ca Guvernul să fie folosit ca un instrument de către partidele politice. Reamintim că Dacian Cioloş a avut luni dimineaţă întâlniri cu liderii partidelor pentru a discuta despre modificarea alegerilor locale pentru primari.

Bună seara. Am avut astazi intalniri cu toate partidele pe acest subiect care a fost lansat legat de alegerile primarilor în două tururi. A fost o consultare informala, exista in fata Guvernului 3 posibilităti in ideea in care Guvernul sustine ideea de a relua alegerea primarilor in 2 tururi. Decizia este una eminamente politica si acest subiect trebuie transat in Parlament. Ar exista posibilitatea de a veni cu OUG, asumarea  raspunderii în Parlament. Am constat ca exista o majoritate volatilă si nu exista o majoritate clara pentru a reveni la alegerea in doua tururi”, a spus premierul.

Premierul avertizează partidele: Nu permit ca Guvernul să fie folosit de partide

Prim-ministrul a mai explicat că unele partide ar prefera ca alegerile să se desfăşoare în două tururi abia în 2020, şi nu anul acesta. Totodată, Cioloş a avertizat partidele că el nu va permite ca Guvernul să fie folosit ca un instrument politic.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

DACIAN CIOLOS lasă Parlamentul să decidă soarta alegerii primarilor

Distribuie acest articol Oficial Media
Share