Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Dăm start oficial distracției pe pârtiile de schi din STRAJA

Iubitorii sporturilor de iarnă pot urca în staţiunea Straja încă de mâine, 30 noiembrie,  când va avea loc deschiderea oficială a sezonului de iarnă 2023-2024. 

Cu cel mai mare domeniu schiabil din țară, având 12 pârtii de schi , pe 26 de kilometri în stațiunea Straja,  administrația locală este încrezătoare că, dezvoltarea domeniului schiabil va continua.

”Dacă și autoritățile și guvernul vor sprijini  continuarea domeniului schiabil, așa cum a fost prevăzut în proiectele de dezvoltare, Munții Vâlcan  pot deveni cel mai important domeniul schiabil al României, asemenea celor care există în țările europene cu tradiție și nu numai. Straja este stațiunea care, în fiecare an, reusește să aducă mii de turiști în plus,  față de anul precedent.

Reușim în fiecare an să adunăm mai mulți bani la primărie,  pentru a putea să dezvoltăm comunitatea.  Investiţiile făcute de administraţia publică locală, de investitorii principali din Straja,  nu au făcut decât să atragă pe pârtii, schiorii care preferau să meargă în Austria, Franţa, Bulgaria, etc.  Şi ne bucurăm că am reuşit să aducem staţiunea pe profit, cu bani mai mulţi la bugetul local, ce pot fi redirecționați către alte investiții.

Felicitări tuturor pentru implicare, pentru eforturile depuse zi si noapte pentru producerea zăpezii artificiale și pregătirea pârtiilor: Comexim R SRL Lupeni, Platoul Soarelui, Domeniului Schiabil Straja, echipei Salvamont Lupeni, iubitorilor de schi, tuturor investitorilor din Straja, Asociației Pro Straja, ISU si Jandarmeriei, tuturor celor care își desfăsoară activitatea aici, astfel încât turiștii să fie mereu în siguranțâ si să se bucure de cele mai bune condiții!
Felicitări și mulțumiri tuturor celor care în permanență si cu deosebire în sezon dau viață Stațiunii Straja! , a ţinut să declare primarul Lucian  Resmeriţă.

Cei care vor ajunge la Straja încă de mâine,  pot beneficia de lecții de schi și snowboard de la monitori.

Nu mai puțin de 42 de turnuri și șase lăncii, sunt puse în funcțiune , dar și stratul de zăpadă este unul generos, deoarece în ultimele 24 de ore a nins, ca în povești.

”Instalațiile de producere a zăpezii artificiale lucrează și ele la foc continuu, pentru că există condiții meteo prielnice, așa încât putem spune că, în minivacanța de Ziua Națională se va da startul noului sezon turistic de iarnă la Straja. Se va putea schia pe Pârtia Constantinescu (cea mai mare pârtie din Straja), dar și pe Pârtia Alfa, pe Pârtia Mutu și pe Platoul Soarelui, în acest început de decembrie. O altă noutate este că, din acest sezon va fi pus în funcțiune și noul telescaun din Vârful Straja,  instalaţiile acestuia au o lungime de un kilometru şi deservesc pârtiile Straja şi Canal, urcând până la cota 1.868 de metri. Pe cinci dintre pârtii există instalaţii de nocturnă, care permit iubitorilor sporturilor de iarnă să se bucure de zăpadă până seara târziu ” a spus și Emil Părău, principalul investitor în stațiune.

Iar proprietarii depensiuni, hoteluri și cabane vin cu suprize și pachete atractive, pentru toți iubitorii sporturilor de iarnă, la prețuri accesibile.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">