Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Fostul director al Spitalului TBC din Moroeni, medicul Ion Barbilian, s-a retras din activitatea medicală: ”Am făcut totul din dragoste pentru pacienți!”

Astăzi, la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, a fost marcată retragerea din activitatea de peste 53 de ani a medicului Ion Barbilian, fost director și șef de secție al Spitalului TBC din Moroeni, Dâmbovița.

Alături de colegii medici și asistenți, managerul general al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Claudiu Dumitrescu, i-a oferit o surpriză medicului Ion Barbilian, care nu a știut nimic despre ”ședința festivă” special pregătită pentru domnia sa.

Ca orice moment în care vorbim despre noi înșine și activitatea pe care o lăsăm în urmă, sau ca orice despărțire de locurile în care am petrecut foarte mulți ani din viață, evenimentul a fost unul plin de emoții pentru toți cei prezenți.

Apreciem însă modul în care managerul Claudiu Dumitrescu reușeste să fie aproape de angajații săi și să le arate prețuire, să-i onoreze și să dea un exemplu de umanitate, această mare calitate, pe care, din păcate, oamenii au uitat să o mai folosească. Și nu este prima dată când au avut loc astfel de gesturi, în care angajații spitalului au primit recunoașterea conducerii. (vezi mai multe AICI).

”Un lucru mai rar în zilele noastre, din păcate empatia față de pacient nu mai reprezintă neapărat o calitate obligatorie a tânărului medic sau asistent medical. Nu toți cei care lucrează în domeniul medical împlinesc dubla calitate, atât cea profesională, dar și calitatea de om. Din păcate, asta este societatea în care trăim”, a mărturisit Claudiu Dumitrescu.

Și așa cum medicul Ion Barbilian a subliniat – ”Am făcut totul din dragoste pentru pacienți!”

Omul acesta a scris istoria Sanatoriului Moroeni, a trăit pentru meseria sa, a locuit acolo, pe vremea când spitalul era un mic orășel, avea cinematograf, sală de teatru. Are o vechime de 53 de ani în domeniul medical, din 1987 activând numai la Sanatoriul Moroeni. Este un simbol și îi mulțumim în numele colectivului Spitalului Județean”, a mai adăugat Claudiu Dumitrescu.

Și administratorul Sanatoriului Moroeni, Dragoș Pavel, a transmis un mesaj pentru medicul Barbilian: ”Sanatoriul v-a fost casă, pentru tot ce ați făcut, doctore, n-o să vă uit!”

Unde mai găsim astăzi atâta empatie, atâta devotament și loialitate pentru oameni și sufletul lor? A merge la spital nu înseamnă să găsim doar un ghips, un ecograf, o perfuzie, mergem și pentru că avem nevoie de ajutor, avem nevoie ca cineva cu o știință mult mai mare decât a noastră să ne ofere sprijin în cele mai dificile momente din viață. Mergem să căutăm alinare, vindecare și, desigur, oameni pregătiți și dornici să ne ajute.

Vezi imagini de la eveniment pe pagina de facebook Oficial Media VIDEO.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">