Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

DAMBOVITA: Functionari publici trimisi in judecata pentru luare de mită

Luare de mita Dambovita. La data de 06 aprilie a.c., procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița a întocmit rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată:

Luare de mita Dambovita

– sub control judiciar a inculpatului C.D.C., pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență;

–  în stare de libertate a inculpatului S.G. pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită (7 acte materiale);

– în stare de libertate a inculpatei A.O.A. pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită (3 acte materiale) și cumpărare de influență.

Luare de mita Dambovita. În fapt, în urma activităților de cercetare penală desfășurate de către ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița și în baza ordonanțelor de delegare, s-a reușit probarea activității infracționale a inculpatului C.D.C., angajat al administrației financiare din Dâmbovița, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată, constând în aceea că, în perioada iulie – septembrie 2016, acesta a primit sume de până în 200 de lei sau alte foloase necuvenite de la un număr de 62  de persoane (cercetate în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită) pentru urgentarea unui act ce intra în atribuțiile sale de serviciu, mai precis pentru eliberarea deciziei privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule.

Totodată, este cercetat și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, constând în aceea că în schimbul unei sume de bani primită de la inculpata A.O.A. a lăsat să se creadă că are influență asupra unui coleg – funcționar cu scopul de a-l determina pe acesta să urgenteze eliberarea a două adeverințe în beneficiul inculpatei.

În urma activităților de cercetare penală desfășurate de către ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița în baza ordonanțelor de delegare, a fost probată și activitatea infracțională a inculpatului S.G., care în perioada iulie – septembrie 2016, i-a dat inculpatului C.D.C., în repetate rânduri (7 acte materiale), sume de bani cuprinse între 50 și 100 lei în scopul arătat mai sus.

Luare de mita Dambovita. Cu privire la inculpata A.O.A., s-a stabilit faptul că în perioada iulie – septembrie 2016 (3 acte materiale) i-a dat inculpatului C.D.C. sume de bani cuprinse între 50 și 100 lei în schimbul urgentării eliberării unor decizii privind stabilirea sumei reprezentând timbrul de mediu pentru autovehicule. De asemenea inculpata A.O.A. i-a dat acestuia suma de 50 lei pentru a-l determina să-și exercite influența asupra unui coleg funcționar cu scopul urgentării eliberării a două adeverințe.

Luare de mita Dambovita. Precizăm că, la data de 15.09.2016, au fost puse în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în birourile utilizate de către inculpat și la domiciliul acestuia. La aceeași dată, inculpatul C.D.C. a fost reținut pentru 24 ore, iar ziua următoare a fost prezentat instanției competente cu propunerea de arestare preventivă. Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, măsura fiind prelungită ulterior până la un total de 90 zile de arest preventiv și 90 de zile de arest la domiciliu, în prezent inculpatul aflându-se sub control judiciar.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul  specialiștilor din cadrul D.G.A. – Serviciul Tehnic și Direcției de Operațiuni Speciale, informează Direcția Generală Anticoruptie într-un comunicat de presă.

 

 

                                                          

Distribuie acest articol Oficial Media
Share