Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Dâmbovița: tunurile cu măști- adevărata față a pandemiei. Ludovic Orban era premier TEXT+VIDEO

Măștile produse la Dragomirești în județul Dâmbovița au fot testate și nu protejau împotriva niciunui virus. Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a anunţat joi, 2 februarie, că au fost trimise în judecată peste 70 de dosare privind neregulile din timpul pandemiei de Covid-19.

Tunurile cu măști- adevărata față a pandemiei

În prezent, la nivelul DNA sunt instrumentate 90 de dosare referitoare la pandemie, în care sunt cercetate 122 de persoane.

”S-au trimis în judecată 72 de dosare cu zeci de inculpaţi, avem încă în lucru 90 de dosare referitoare la pandemie, sunt deja suspecţi sau inculpaţi peste 122 de persoane. Prejudiciile sunt enorme”, a declarat Crin Bologa, la conferinţa de bilanţ a DNA, potrivit Adevărul.

După declararea pandemiei, Romarm a făcut demersuri pentru producţia măstilor în România, prin filiala UPS Dragomireşti, unitate vizitată inclusiv de premierul de la acel moment, Ludovic Orban, dar şi de Nicolae Ciucă, ministru al Apărării, şi de Virgil Popescu, ministrul Economiei de atunci.

Tunurile cu măști- adevărata față a pandemiei

Tunurile cu teste au adus băieților deștepți milioane de euro, de fapt boala respiratorie a fost folosită la nivel mondial pentru a se îmbogăți elita și nicidecum nu se punea problema că nu mai fusese lumea bolnavă. Sâc!

S-a indus ideea unei stări de maxim pericol pentru a se distrage atenția de la marile tunuri cu izolete, tunuri de miliarde de euro cu vaccinuri, costume de ”scafandri”. În mileniul trei, populațiile și-au etalat cu grație uriașa cantitate de supunere și prostie. Astfel încât șmecherii s-au îmbogățit pe seama și pe spinarea credulilor.

Vă aduceți aminte că se spălau străzile cu detergent în toată țara și la fiecare scară de bloc s-au montat dispozitive de dezinfectat mâinile. Nu au fost utilizate niciodată, nici întreținute, ba chiar au fost distruse peste tot în țară. Ele nu au avut niciun rol mai mult decât de a fi achiziționate și a se îmbogăți mafia ”pandemiei”. La fel și situația din Dâmbovița de la Dragomirești, cu tunurile cu măști- adevărata față a pandemiei.

Citește și:

Christine Lagarde, directorul marelui FMI: „Batranii traiesc prea mult si este un risc pentru economia globala, trebuie facut ceva”

În perioada martie-aprilie 2020, Gabriel Ţuţu ar fi cerut reprezentanţilor firmelor implicate în achiziţii introducerea în circuitul de livrare către Ministerul Apărării a măştilor neconforme a unei societăţi deţinute de un prieten de-ai săi şi plata, fără ca acesta să desfășoare activităţi comerciale, a 40% din profitul rezultat către acesta, sub aparenţa unui contract de consultanţă.

În schimbul acestor „servicii” suspectul Țuțu Gabriel ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contractele de furnizare dar și să efectueze recepția fără problemă a produselor respective și să achite la timp facturile emise în acest sens. În contextul menționat mai sus, suspectul Țuțu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei”, explică DNA.

Rise Project a anunțat neregulile încă din 2020

”La fața locului, în fabrică, lucrurile sunt diferite. O spune fostul director general, Cristinel Nicula: Mașinile au fost pornite cu cinci minute înainte să vină premierul, pentru că, dacă le dădeam drumul, le găsea pe toate vraiște. Se stricau din cinci în cinci minute. O mașină era defectă când a venit. Am încremenit, la ce a zis pe cameră. Noi făceam maximum 14 mii [de măști] pe zi. Cum să zici așa ceva? Nu puteam mai mult, că se tot defectau mașinile. E ireal! Cred că în seara aia sau a doua zi, mașina aia de N95 s-a defectat”.

Cu o zi înainte, mai zice Nicula, uzina din Dragomirești fabricase doar 13.400 de măști, adică de peste 20 de ori mai puțin decât anunțase premierul.

Directorul Nicula susține că numerele vehiculate de Ludovic Orban, adică 300 – 350 de mii de măști pe zi, au fost primite chiar de la ministrul Economiei, Virgil Popescu. Contactat telefonic, ministrul ne-a explicat că le-a luat din contractul cu Romarm.

Citește și:

Cum a dispărut la modul așa sincronizat pandemia?

Virgil Popescu spune însă că după ce Cristinel Nicula a fost înlăturat din funcția de director general, „brusc, lucrurile au început să meargă”, iar mașinile „n-au funcționat în parametri, dar nu s-au mai defectat”.

În realitate, utilajele nu funcționează nici în prezent, spune Nicula, care adaugă că îl informase pe ministru cu cinci zile înainte de vizita premierului de capacitatea reală de producție.

Fotografii din interiorul fabricii, intrate în posesia RISE, arată linii de fabricație cu piese ruginite, peste care trece pânza din care sunt făcute măștile ce ar trebui să ne protejeze de coronavirus.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share