Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Dan Alexandru Tică, PNL: Tichete valorice pentru susținerea copiilor în practicarea unui sport

Dan Alexandru Tică, consilier local PNL Dâmbovița și inspector școlar adjunct, a propus spre dezbatere publică, in mediul online, un nou proiect: INVESTIND ÎN COPII, INVESTIM ÎN VIITOR privind acordarea voucherelor sportive, în cuantum de 200 de lei pe lună.

În cadrul unei conferințe de presă au fost prezentate mai multe argumente pentru implementarea și susținerea acestui proiect la nivel local.

Tică Dan Alexandru, declarații pe larg:

”Reacțiile au fost foarte bune și asta mă incurajează să continui promovarea lui și să îl depun, împreună cu colegii mei, spre aprobare consiliului local al Municipiului Târgoviște.
De-a lungul timpului, municipiul Targoviste a lansat spre marea performanţă tineri şi tinere, care au făcut cinste locului de unde au plecat, aceştia având rezultate deosebite în sporturile pe care le-au practicat.
Toţi aceşti sportivi au dovedit că, în Targoviste şi în judeţ există o bază de talente, dar şi profesori şi antrenori capabili să îi descopere şi să îi promoveze la nivel national si international.


Având in vedere:
situația actuală din cadrul cluburilor sportive din municipiul Târgoviște, in care, pentru a se obtine performante, sunt adusi sportivi pentru sume fabuloase de bani, majoritatea platite din banii publici precum și, situația prin care trece acum clubul de fotbal Chindia Târgoviște, consider că acest proiect ar trebui să atragă atenția tuturor târgoviștenilor pentru că vizează viitorul sportivilor noștri.
Ținând cont că:
În orașul nostru sunt foarte multe familii care cu greu susțin activitatea sportivă a copiilor lor, desi multi dintre ei sunt talentati si se pierd din cauza dificultatilor financiare.
Potenţialul economic nu este foarte ridicat la nivelul orașului nostru.
Societăţile comerciale nu se implică suficient în susținerea unor ramuri sportive de tradiţie şi cu rezultate bune şi foarte bune de-a lungul timpului, au făcut ca sportul de performanţă să intre în declin, iar sportul de masă aproape să dispară din peisaj.
Vreau sa va ofer un singur exemplu, referitor la sumele pe care le cheltuiesc parintii pentru practicarea unei discipline sportive :
Să ne oprim asupra fotbalului, poate cel mai practicat sport din tara.

Un calcul aproximativ, indica o investitie de minimum 4000-5000 lei pe an, adica o medie de 300-400 de lei pe luna si aici facem referire la urmatoarele cheltuieli:

100-150 de lei pe luna – cotizatia lunara
app 1000 de lei pe an – echipament
app 1000 de lei pe an – participarea la turnee
app 1000 de lei pe an – cantonamente

Practicarea sportului nu pare costisitor pentru o familie cu venituri medii spre mari, dar devine o povara pentru o familie cu un salariu de doar 2000 de lei pe luna.
Astfel, consider că se impune implementarea acestui proiect la nivelul municipiului Târgoviște, care vizeaza sprijinirea activităţii sportive a elevilor din învăţământul preuniversitar, în baza unui regulament, cuprinzând modul de acordare a acestui sprijin financiar, prin intermediul voucherelor pentru sport, sub formă de tichete valorice, în cuantum de 200 de lei pe lună, cu destinaţie specială, pentru a asigura costul abonamentului (cotizaţiei) necesar practicării unei discipline sportive.

Voucherele pentru sport vor fi acordate în ordinea depunerii cererilor de înscriere în proiect, în limita fondurilor ce pot fi alocate cu această destinaţie, beneficiarii proiectului fiind elevii din învăţământul preuniversitar de stat de pe raza Municipiului Târgoviște.

a) structurile sportive implicate in acest proiect:
-trebuie să facă dovada afilierii la federaţia sportivă naţională pentru fiecare ramură de sport.
-să asigure desfăşurarea activităţii sportive în cadrul structurii sportive numai de către participanţi la activitatea sportivă care deţin această calificare.
-să asigure desfăşurarea activităţii sportive în baze sportive aflate pe raza municipiului Târgoviște.

b) conducerea fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar din Municipiul Târgoviște va desemna o persoană, care va ţine evidenţa voucherelor pentru sport distribuite părinţilor.
– pentru actualizarea lunară a listelor, beneficiarii înscrişi în program vor prezenta la sediul unităţii de învăţământ o adeverinţă, asumată de către structura sportivă, prin care se face dovada că acesta a participat la toate activităţile sportive organizate în perioada de valabilitate a voucherului pentru sport. În cazul în care prezenta la activităţile sportive este sub 50%, beneficiarul devinene eligibil, pentru perioada următoarea derulării programului, excepţie fac absenţele motivate.
În cazul nefolosirii voucherului pentru sport în perioada de valabilitate, acesta nu va mai putea fi utilizat, iar beneficiarul nu va mai primi alt tichet valoric în anul şcolar respectiv, cu excepţia motivelor bine întemeiate ce au condus la imposibilitatea de a îl folosi, caz în care beneficiarul poate primi alte vouchere.

În concluzie, susțin cu toată convingerea proiectul, INVESTIND ÎN COPII, INVESTIM ÎN VIITOR, care propune să ofere un sprijin concret, eficient, care să încurajeze practicarea sportului în mod organizat, continuu, cu speranţa că visele unor copii se vor putea împlini şi vor putea ulterior evolua spre marea performanţă.”

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">