Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Dan Alexandru Tică – Rezultatele Evaluării Naționale în județul Dâmbovița

3871 absolvenți ai clasei a VIII-a au susținut Evaluarea Națională în județul Dâmbovița, în sesiunea iunie 2023. Dan Alexandru Tică, inspector școlar general adjunct, a precizat că rata de participare la examen a fost de 94%, iar rata de promovabilitate este de 69,2%. 
”Emoțiile au luat sfârșit pentru absolvenții clasei a VIII-a. Astăzi au fost publicate rezultatele Evaluării Naționale.
În județul Dâmbovița:
  •  rata de participare la examen a fost de 94%
  • procentul mediilor mai mari sau egale cu 5 a fost de 69,2%.
  • doi elevi au obținut media generală 10
  • un absolvent al Școlii Gimnaziale Coresi Târgoviște.
  • un absolvent al Școlii Gimnaziale Șerban Cioculescu Găești.
Vă reamintesc faptul că în județul Dâmbovița, lucrările scrise ale absolvenților de clasa a VIII-a au fost evaluate digitalizat în cadrul programului pilot, derulat de Ministerul Educației, pentru al doilea an consecutiv.
Felicit toți candidații și le doresc succes în noua etapă a vieții lor. Întotdeauna este loc de mai bine, iar examenele sunt lecții ale maturității”, a transmis consilierul local din partea PNL Dâmbovița, Dan Alexandru Tică.
 
Rezultatele inițiale au fost afișate miercuri, 28 iunie. Contestațiile au putut fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Conform situației centralizate de către Ministerul Educației pe baza informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene, peste 161.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși în vederea susținerii examenului, organizat în 3.533 de unități de învățământ/centre de examen.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, este media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share