Daniel Cristian Stan: A început dezinfectarea scărilor de bloc din Târgoviște

Primarul municipiului Târgoviște dă startul actiunilor de dezinfectare a scarilor de bloc din municipiul Targoviste. În acest sens, Daniel Cristian Stan apelează la Asociațiile de proprietari să colaboreze cu Administrația Locală în vederea combaterii virusului COVID-19 -”înaintea aplicării dezinfectantului este necesar să se facă curățenie, pentru ca dezinfectantul să aibă eficiență.”
Acesta susține că Direcția de Salubritate a municipiului se va ocupa de dezinfecție, fiind operator autorizat pe această zonă – „Sper că pe perioada pandemiei să găsesc toate resursele financiare pentru combaterea acestor provocări.”
Primele zone abordate cu scopul dezinfecției sunt Aleea Trandafirilor si cartierul Mihai Viteazul (microraioanele 8, 9). Edilul menționează că  pana la sfarsitul saptamanii, absolut toate  scarile de bloc din orasul Târgoviște urmează să fie dezinfectate.
Deși în bugetul local nu au fost prevăzute astfel de cheltuieli, Daniel Cristian Stan, a spus ca va face tot ce se poate pentru a fi îndeplinite directivele din Ordonanțele militare cu privire la combaterea COVID 19.
Pe lângă această curățare a scărilor de bloc, vor fi montate și dispensere (dozatore cu dezfinfectant pentru mâini). Edilul a transmis în ultima conferință de presă că este îngrijorat cu privire la măsurile impuse de către Guvern pe ”spatele” unităților administrativ teritoriale, fără să le aloce și bani pentru a le pune în practică. Pentru cele 1500 de scări de bloc din Târgoviște, edilul a preconizat un cost de 1 milion de lei (10 miliarde vechi) /lună pentru realizarea acțiunilor de dezinfectare.
”Mă întreb Guvernul cu ce se mai ocupă, dacă sarcinile pică pe administrațiile publice locale într-o măsură foarte mare. Vom face demersuri pentru o rectificare bugetară, pentru că nu vom face față acestor cheltuieli. Vom cheltui și ultimul leu în această luptă.” a spus primarul.
Mai multe detalii în video:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share