Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Daniel Cristian Stan: ”Am încredere că PSD va câștiga alegerile în județul Dâmbovița”

Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, consideră că la alegerile din 2024, Partidul Social Democrat va câștiga cu un scor detașat. Acesta a spus că județul Dâmbovița ”cunoaște cea mai importantă perioadă, dacă ne raportăm la investițiile publice, din istoria sa”, și că acest lucru se datorează conducerii PSD.

Declarații pe larg:

”Cifrele nu mint, și asta o spun cât se poate de obiectiv. Referitor la municipiul Târgoviște, sigur că și noi facem parte din acest efort investițional care se realizează în principal cu surse atrase, nerambursabile, fără un efort foarte mare de la bugetul local. Aceste investiții foarte mari nu au cum să fie realizate fără a accesa fondurile europene, sau fonduri nerambursabile, fonduri guvernamentale, CNI, Anghel Saligny. Este evident și în județul Dâmbovița și în municipiul Târgoviște, că se produc transformări în fiecare zi.

”În Târgoviște se derulează în prezent 109 investiții, cu o valoare de aproximativ 1,4 miliarde de lei”

Referitor la municipiul Târgoviște, în acest moment avem în derulare 109 investiții, cu o valoare de aproximativ 1,4 miliarde de lei, este o cifră foarte mare. Din aceste investiții, pe bugetul local, numai 200 de milioane. Deci 1,2 miliarde de lei reprezintă sume și fonduri atrase de către administrația locală târgovișteană.

Pe ceea ce înseamnă fonduri europene, în urmă cu două luni, municipiul Târgoviște a accesat fonduri europene cât toate celelalte 6 municipii reședință de județ din regiune la un loc. Ei aveau 44%, noi 56%. Vom atrage până la finalul anului toți banii europeni semnați pe contractele de finanțare. Nu vom pierde nici măcar un euro, iar lucrurile acestea sunt foarte importante. Fondurile europene următoare, vor fi accesate condiționat de finalizarea proiectelor de pe actualul program regional.

”Dezvoltarea municipiului Târgoviște este asigurată și pe următorul program regional”

Asta înseamnă că dezvoltarea municipiului Târgoviște este asigurată și pe următorul program regional pentru că altfel am fi fost blocați la proiectele acum în lucru. Fondurile europene nu trebuie tratate cu ușurință.

Legat de anul electoral 2024. Si eu am încredere că PSD va câștiga alegerile în județul Dâmbovița. Iar referitor la alegerile parlamentare, sigur că sunt deosebit de importante, pentru a exista o relație foarte bună între nivelul local și nivelul parlamentar, pentru că tot ceea ce înseamnă politică investițională, necesită un guvern care trebuie să aibă o politică coerentă și să fie aproape de nevoile comunităților locale.

Le mulțumesc târgoviștenilor pentru aprecierile pe care le-au avut la adresa conducerii municipiului și a județului, la deschiderea anului școlar de ieri. Înseamnă foarte mult pentru noi și ne oferă satisfacția că activitatea noastră este apreciată”, a transmis Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share