Daniel Cristian Stan: Programul Rabla Local și condițiile de înscriere în program

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a transmis, pe pagina de social media, detalii cu privire la Programul Rabla Local și noile condiții de depunere a dosarelor de la începutul lunii ianuarie 2023.
Declarații pe larg:
”Pentru că am primit întrebări pe subiectul participării municipiului Târgoviște la Programul Rabla Local, fac câteva precizări de interes.
 La finalul săptămânii trecute, la sediul Asociației Municipiilor din România, a avut loc o întâlnire de lucru cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Dl Barna TÁNCZOS.
Cu acest prilej, a fost abordată și tema Programului privind casarea autovehiculelor uzate (Programul Rabla Local), fiind hotărâte câteva măsuri de modificare a actualului ghid de finanțare, în sensul că:
 – au fost stabilite procentele finale de finanțare respectiv: 20% – contribuția UAT, 80% – contribuția AFM;
 – programul Rabla Local se va derula, în noile condiții, începând cu ianuarie 2023, procedura va fi una centralizată, în sensul în care AFM va stabili norme/proceduri/standarde naționale, aplicabile la nivelul fiecărui UAT, iar înscrierea tuturor solicitanților se va realiza pe o platformă unică destinată programului Rabla Local;
 – urmare a finalizării perioadei de înscriere, Ministerul Mediului va transmite către UAT-uri lista solicitanților, iar UAT-urile vor demara procedura de verificare a dosarelor de finanțare și vor emite deciziile de finanțare pentru solicitanții eligibili. Contractele de delegare vor fi semnate pe o perioada de 3 ani între AFM și UAT, cu posibilitatea încheierii de acte adiționale ulterioare în funcție de bugetul anual.
 Criteriile de eligibilitate a proprietarului și a autovehiculului uzat sunt cele menționate în art. 9 și 10 din Ordinul nr. 2261/2022 pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind casarea autovehiculelor uzate, vechimea autovehiculului avută în vedere de actul normativ amintit fiind mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricaţiei”, a explicat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share