DANSATORII DE LA CSM DEVA, ÎN TOP 10 EUROPEAN

99 de perechi din 17 țări de pe „Bătrânul Continent”, între care și România, concurează în cadrul circuitului “DanceSportEurope Children European Grand Prix”.
La ora actuală, cel mai bun loc ocupat de o pereche din România este al optulea, grație rezultatelor obținute în circuit de tinerii dansatori sportivi Brigita Marina și Andrei Stoica, legitimați la CSM Deva, unde sunt pregătiți de către Andra Căprioară. Brigita și Andrei au ajuns în circuitul continental, care se adresează tinerilor dansatori sportivi cu vârste între 12 și 15 ani, ca urmare a calificării lor în semifinalele Campionatului Național de dans standard pentru juniori II, lucru care le-a adus selecționarea în lotul reprezentativ al țării noastre. Tinerii pregătiți de Andra Căprioară, prima pereche din Deva selecționată în lotul național de dans sportiv după mai bine de 30 de ani, au participat la trei concursuri din cadrul Grand Prix-ului european, reușind două clasări pe poziția a patra, la Zagreb, în Croația, și la Kiskunmajsa (Ungaria), și un loc șapte, la București, urmând ca, în septembrie, să mai participe la o etapă în Cehia.
O evoluție bună a dansatorilor sportivi de la CSM Deva la concursul din Cehia, le poate aduce acestora calificarea în marea finală a circuitului.
„În 17 septembrie, Brigita Marina și Andrei Stoica vor participa la etapa de la Mlada Boleslav, în Cehia, de la “DanceSportEurope Children European Grand Prix”. O evoluție bună, pe care, de altfel, o și așteptăm, le va permite acestora să avanseze în clasamentul general, și, dacă vor ajunge în primele șase perechi europene, momentan fiind a opta, vor participa și la marea finală a circuitului. Sunt convinsă că Brigita și Andrei vor evolua foarte bine, iar acest lucru la va permite ca, de anul viitor, să ia parte și la competiții mondiale, care punctează în World Ranking, topul celor mai buni dansatori sportivi din lume”, a declarat Andra Căprioară, antrenor de dans sportiv de la CSM Deva. Dansul sportiv este, alături de atletism, fotbal și handbal, una dinte cele patru secții de la CSM Deva, club susținut financiar de municipalitatea de la poalele Cetății și înființat la inițiativa primarului Florin Oancea.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share