30/11/2021

Dăruiești cadouri de Crăciun frumoase, dar în ambalaje banale? Iată cum trebuie să împachetezi darurile de sărbători!

Timpul a trecut și se apropie din nou cea mai așteptată perioadă a anului, atât de copii, cât și de adulți. Iar anumite activități, precum decorarea casei sau a pomului de Crăciun, sunt elemente importante pentru crearea stării specifice acestei sărbători.

Cu toate acestea, pe lângă decorațiuni și preparate culinare speciale, o atenție deosebită ar trebui acordată împachetării cadourilor de Crăciun într-un mod cu totul original și inedit. Iar când darul vine ambalat foarte frumos, aproape că nu mai contează ce se află în interior. Ceea ce este și mai important este faptul că nu vei avea nevoie de foarte multe accesorii, printre acestea trebuind enumerate: cutii de dimensiunea potrivită, hârtie de ambalat, dantelă la metru, diverse panglici sau fundițe decorative.
Iată câteva idei utile și originale de împachetare a cadourilor:

Alege cutiile și ambalajul potrivit pentru cadou

Ambalarea cadoului într-o cutie de dimensiunea potrivită este una dintre cele mai ușoare și versatile variante, căci ele oferă o notă foarte modernă și elegantă. Ideal ar fi să găsești o cutie aurie, roșie sau verde, căci aceste nuanțe sunt în ton cu sărbătoarea. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci lipește hârtie de ambalat în nuanța dorită pe fiecare parte a cutiei.
Combinația dintre roșu și alb sau auriu este ideală, de aceea poți alege o hârtie de ambalat în roșu, aceasta combinându-se perfect cu o panglică de dantelă albă.

Cadourile de Crăciun pot fi, de asemenea, decorate cu benzi care contrastează, iar pentru a face acest lucru, este necesar să alegi două panglici de culori și lățimi diferite, astfel încât cea mai subțire să iese în evidență pe fundalul celeilalte.
În plus, pentru a obține un cadou cu totul original, adaugă anumite ornamente specifice perioadei, cum ar fi ramuri de brad, felii de portocală uscată sau conuri.

Ambalează cadourile într-o formă originalăâ

Ai la dispoziție numeroase moduri de a împacheta cadourile de Crăciun. Poți chiar să creezi propriile ambalaje originale handmade.
Pentru un ambalaj în formă de piramidă, tot ceea ce ai nevoie este o bucată de carton pe care o poți decupa astfel: taie o formă pătrată și patru triunghiuri, ale căror bază să corespundă laturii pătratului. Lipește triunghiurile pe pătrat, pune cadoul în interior, apoi decorează forma cu fundițe și benzi de dantelă.
Un alt ambalaj original poate fi realizat din hârtie de ambalat mai groasă, ce poate fi cusută sau lipită în formă de plic. Acest gen de ambalaj se potrivește cel mai bine cadourilor de dimensiuni mai mici. Poți adăuga la exterior o etichetă cu numele destinatarului și diverse alte tipuri de ornamente.

Poți oferi un cadou de Crăciun într-o pungă originală decorată cu flori, căreia îi poți atașa o bandă de dantelă de jur împrejur. De asemenea, dacă te-ai decis să trimiți o felicitare de Crăciun, o poți pune într-un plic mai mic, căruia îi poți atașa o panglică din dantelă și flori ornamentale.

Decorarea cadourilor pentru copii

Amintește-ți că oferirea unui cadou de Crăciun nu înseamnă doar ceea ce se află în interior, ci și modul în care arată ambalajul în sine. Modul în care decorezi cadoul trebuie să fie proiectat în așa fel încât să corespundă persoanei căreia i se adresează.
Acest lucru este în special valabil atunci când cadourile sunt pentru copii, ele trebuind să fie împachetate în ambalaje cu desene.

Prin urmare, poți decupa diverse figurine pe care să le lipești pe ambalaj, pentru a crea o întreagă poveste.

De cele mai multe ori, în perioada sărbătorilor de iarnă, cei mai mulți dintre oameni petrec foarte mult timp căutând cadoul potrivit pentru cei dragi. Însă, pe lângă obiectele achiziționate, este esențial să se țină cont și de modul de împachetare, iar sfaturile de mai sus sunt ideale pentru a personaliza fiecare dar în parte!
Sursa foto: shutterstock.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share