Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

De ce FC Barcelona ar putea câștiga titlul în noul sezon din La Liga? Care sunt principalele argumente favorabile catalanilor

FC Barcelona este unul dintre cel mai prestigioase cluburi din lume. Catalanii atrag constant 90.000 de oameni pe legendarul Camp Nou, iar pe întreg globul fanii fotbalului îndrăgesc clubul spaniol.

Deși a avut parte de o perioadă plină de glorie în deceniul trecut, deciziile vechii conduceri încă bântuie clubul, iar situația financiară este una cu adevărat disperată. Cu datorii de peste un miliard de euro și cu limita salarială depășită, Barca a trebuit să aștepte să scape de niște jucători până să poată să-și înregistreze noile achiziții. 

Alege să pariezi pe La Liga dacă ești un pasionat al campionatului spaniol, însă fă-o informat. Majoritatea sunt convinși că Real Madrid este alegerea corectă atunci când vine vorba de cucerirea unui nou titlu în Spania. Însă este, oare, acesta cazul? 

Barcelona, chiar și în situația neplăcută în care se află, are niște argumente destul de puternice de partea ei. Iar acestea ar trebui analizate serios de toți pariorii pentru că vor descoperi informații interesante acolo. 

  1. Xavi este antrenor

Sigur, este abia la începutul carierei, dar legendarul spaniol cunoaște mai bine decât oricine clubul, cum funcționează, care este mentalitate, ce vor jucătorii, ce vor suporterii etc. În afară de asta, Xavi a demonstrat până acum că este unul dintre cei mai promițători antrenori din lume, cu un potențial uriaș. Rămâne de văzut, desigur, dacă acest potențial se va concretiza în succes pe teren, așa cum a fost la Guardiola, dar Xavi este într-un moment important al carierei sale. 

  1. Lotul este extraordinar

Robert Lewandowski. Pierre-Emerick Aubameyang. Pedri. Ansu Fati. Ousmane Dembele. Andreas Christensen. Ter Stegen. Toți fotbaliștii care tocmai au fost enumerați sunt de talie mondială și sunt doar câteva dintre numele pe care Barca va putea să se bazeze sezonul viitor. Tocmai de aceea, orice adversar al Barcelonai ar face bine să ia clubul în serios pentru că în acel lot se află mai mulți fotbaliști care au capacitatea de a face diferența oricând pe teren. Acesta este unul dintre cele mai mari avantaje pe care poți să le ai ca club. Dacă nimic nu merge, Xavi va putea să-și pună speranțele că va veni de la ei măcar un moment de magie. Unul singur este suficient pentru a aduce gloria pe Camp Nou din nou.

  1. Elementul surpriză

Real Madrid este favorită să câștige titlul, iar asta îi va face pe madrileni să nu ia atât de mult în serios Barcelona, ceea ce ar putea să îi coste pe termen lung. Cu siguranță că Barcelona va încerca să profite de asta și să producă surpriza. 

Așadar iată care sunt principalele motive pentru care FC Barcelona ar putea să câștige titlul în La Liga și să ofere o surpriză. Xavi poate să facă minuni cu acest lot care arată foarte bine și astfel clubul catalan se va reîntoarce la vremurile de aur, când câștigau toate trofeele posibile, totul spre deliciul fanilor. 

 

sursa foto: unsplash.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">