Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

De ce oare după toate dietele numărul obezilor continuă să crească?

O epidemie de obezitate catastrofală a cuprins America. Peste două treimi dintre americani sunt supraponderali. Și nu e vorba de o problemă de estetică, ci de o boală gravă, cronică și degenerativă.

Pentru că trebuie să știți că chiar și câteva kilograme în plus accelerează procesul de îmbătrânire, crește riscul de a face cancer și alte boli grave, handicapează individul și-i scurtează viața. Surplusul de greutate nu este o boală benignă și, ca atare, nimeni nu trebuie și nu are nevoie să fie gras. Este un fapt recunoscut că oamenii supli trăiesc mai mult, au mai puține boli, mai puține dizabilități, mai multă energie și o calitate superioară a vieții.

În timp ce milioane de grași cheltuiesc miliarde în încercarea de a slăbi, această epidemie se înrăutățește pe an ce trece. Mai mult de o treime dintre copiii noștri sunt supraponderali. Din această cauză, estimările arată că în viitorul apropiat trebuie să ne așteptăm la o scădere a speranței de viață, și asta după 200 de ani de creștere.

Când am început să studiez această problemă, prima întrebare pe care mi-am pus-o a fost: De ce oare, după toate dietele, banii, timpul, efortul, cărțile, programele și pilulele magice, numărul obezilor continuă să crească?

Foarte repede am găsit și răspunsul: Pentru că dietele nu funcționează, așa că nu vă grăbiți să adoptați una. O dietă de slăbit nu numai că este ineficientă, ci și periculoasă și chiar mortală. Pe lângă aceasta, cine ar vrea să trăiască cu un permanent sentiment de frustrare, numărându-și caloriile, cântărindu-și porția din farfurie, mâncând fără plăcere și simțindu-se înfometat tot timpul?

Și poate că ar merita efortul, dacă ar da rezultate, dar nu dă, pentru că cele mai multe diete de slăbire sunt nesănătoase din punct de vedere științific și nutrițional. Scopul lor este să slăbești ACUM, cu orice preț. Ele vizează exclusiv pierderea în greutate, dar greutatea este doar un simptom al acestei boli. Nu poți rezolva nicio problemă de sănătate atacând simptomul.

Oricine poate să piardă 5-10% din greutatea corporală urmând oricare dintre dietele disponibile în prezent pe piață. Surplusul de grăsime poate să dispară pentru un timp, dar marea majoritate a oamenilor o pun repede la loc, adăugând chiar câteva kilograme. Studiile întreprinse în acest sens arată că obezii care țin regimuri de slăbire se îngrașă și mai tare, spre deosebire de obezii care nu încearcă niciun regim. În ciuda acestor eșecuri, în orice moment în care se face o cercetare statistică, rezultatul rămâne neschimbat: unul din trei americani ține o dietă de slăbit.

Citește și:

Toxina din alimente care provoaca cancer, diabet, scleroza si multe alte boli

Aciditatea din corp poate fi cauza obezităţii şi a lipsei de vlagă

Ar trebui să fie evident că un corp suplu și o sănătate perfectă nu sunt rezultatul unei anumite diete. Mulți dintre oamenii care se încred în dietele de moment ajung să experimenteze pe propriul corp fenomenul yo-yo – cicluri de îngrășare și slăbire – care dublează riscul de infarct, slăbesc sistemul imunitar și cresc riscul de moarte prematură. Este mult mai bine să nu faci nimic decât să urmezi o dietă; rezultatele dietei sunt prea mici, iar riscurile prea mari.

Motivul pentru care am scris cartea “Nu mai fi gras niciodată” (Never Be Fat Again) a fost acela de a ajuta oamenii supraponderali să piardă în greutate pentru totdeauna și în siguranță.
Dar ca să atingeți acest deziderat nu trebuie să adoptați o anume dietă. O puteți face printr-un stil de viață sănătos, care să includă alimente cu adevărat hrănitoare, să evitați ingerarea de toxine și să faceți exerciții fizice regulat.

A te concentra doar pe pierderea în greutate este cea mai greșită abordare, pentru că obezitatea este o boală, iar grăsimea este simptomul ei. Nu puteți vindeca o boală adresându-vă simptomelor. Scăderea în greutate definitivă, ireversibilă, este posibilă numai prin recâștigarea stării de sănătate. Amintiți-vă întotdeauna că nu există decât o singură boală – o defecțiune a celulelor – și numai două cauze – deficiență și toxicitate. Obezitatea este și ea cauzată de deficiență și toxicitate și este reversibilă doar adresându-ne acestor cauze.

Așadar, cum ne fac supraponderali deficiența și toxicitatea? Atunci când corpul este deficient în nutrienți, apetitul rămâne deschis, în speranța că va primi ceea ce are nevoie. Lipsa substanțelor nutritive stimulează pofta de mâncare, provoacă senzația de foame și anumite pofte și determină organismul să stocheze grăsime.

Toate acestea se întâmplă din cauză că ne hrănim preponderent cu alimente procesate, care nu conțin nutrienții necesari pentru ca organismul să aibă energie și să funcționeze la parametrii optimi. Așa că, deși mâncăm, apetitul nu dispare, și atunci mâncăm și mai mult, introducând în corp mult mai multe calorii decât putem utiliza. Și, de câte ori vom consuma mai multe calorii decât avem nevoie ca să ne menținem greutatea actuală, vom depozita grăsime.
Citește și:

Studiile au demonstrat că deficitul de calciu activează genele responsabile cu stocarea de grăsime, în timp ce un nivel adecvat de calciu va accelera arderea grăsimii. Același mecanism on/off se declanșează și în cazul unei deficiențe de acizi grași omega-3. Și, ia ghiciți – majoritatea americanilor sunt deficienți atât în calciu, cât și în acizi omega-3. Prin tipul de hrană pe care o consumă, americanul obișnuit primește numai o fracțiune din substanțele nutritive de care are nevoie pentru o sănătate optimă.

De aceea funcționăm mult sub potențialul nostru biologic, de unde a rezultat o adevărată epidemie de boli cronice și obezitate. Aceste deficiențe trebuie corectate mai întâi, dacă vrem să slăbim. Atâta timp cât corpul nu primește nutrienții de care are nevoie, vi se va face repede foame, chiar dacă v-ați ghiftuit cu un meniu fast-food complet.

Dacă v-ați propus să pierdeți în greutate consumând mai puține calorii și făcând mai multă mișcare, trebuie să vă asigurați că acele calorii nu sunt goale, ci încărcate de substanțe nutritive. Nu puteți slăbi doar mâncând mai puțină mâncare lipsită de valoare nutritivă. Aceasta înseamnă că aveți nevoie de alimente organice, proaspete, vii – fructe și legume crude, germeni, lăstari, leguminoase și cereale integrale – adică alimente care conțin foarte mulți nutrienți și fibre.

Pentru că aceste alimente sunt bogate atât în nutrienți, cât și în fibre, ele vă vor face să vă simțiți sătui; vă vor potoli foamea, vă vor stăvili nevoia de a mânca tot timpul ceva și vă vor împiedica astfel să consumați prea multe calorii.

Alimentele înalt calorice dar sărace în nutrienți și fibre, cum ar fi zahărul rafinat, făina albă alimentele procesate și cele de tip fast-food nu sunt o alegere bună. Toxinele din acest tip de hrană, ca și cele din mediul înconjurător, joacă un rol surprinzător de important în epidemia noastră de obezitate. Acești factori dereglează apetitul normal, așa încât procesul de stocare a grăsimii scapă de sub control.

Aditivii obișnuiți din alimentele procesate și băuturile chimizate, ca aspartamul și monoglutamatul de sodiu, ne fac să simțim că ne e foame chiar și atunci când nu trebuie să mâncăm. Acest tip de hrană oprește mecanismul natural de ardere a grăsimii și-l declanșează pe cel de depozitare a acesteia.

Substanțele chimice folosite la fabricarea multor bunuri de consum, precum ftalații, bisfenol-A, PCB (bifenil-policlorură) sau diferiți solvenți pot provoca creșterea în greutate (biberoane, bidoane de apă, conserve). S-a demonstrat că animalele de laborator expuse la pesticide câștigă foarte mult în greutate fără vreo suplimentare de hrană.

Animalelor domestice li se administrează promotori de creștere, pentru a le îngrășa rapid, iar atunci când le mâncați carnea, ingerați și acești promotori, care vă îngrașă. Chiar și medicamentele prescrise de medicul dv. – antihistaminice, antidepresive, antiinflamatoare și hormoni – pot fi o cauză a luării în greutate.

Efectele toxinelor sunt amplificate atunci când o alimentație deficitară ne privează de nutrienții esențiali, de care sistemul nostru de detoxifiere are nevoie pentru a înlătura toxinele din corp. O sursă majoră de toxine o constituie hrana procesată de tip junk-food. Alimente ca fulgii de cereale, hot dog, sosurile sau dressing-urile pentru salate sunt pline de conservanți, coloranți și arome artificiale, plus nitriți, monoglutamat de sodiu, îndulcitori artificiali și multe alte toxine.

Când acestea fac parte din dieta dv. zilnică, este dificil să slăbiți, oricât de mult v-ați strădui, deoarece apetitul și sistemul de control al depozitării grăsimii va fi scăpat de sub control. Dacă acestea continuă să facă parte din programul dv. de slăbit, să nu vă mirați când eșuați.
Supraponderalitatea este o boală care antrenează o cascadă de anormalități biochimice, din care rezultă nenumărate probleme de sănătate și o moarte prematură.

La nivel biologic, grăsimea în exces este un dezastru. Dacă aveți doar 4 kilograme în plus este deja posibil ca în corpul dv. să existe anumite anomalii biochimice. Cu un excedent de câteva kilograme nu sunteți așa de sănătos precum credeți; de fapt, sunteți bolnav.

Din fericire, vorbim de o boală foarte simplu de prevenit și de dat înapoi: scoateți hrana procesată din viața dvs.

Înlocuiți-o cu hrană naturală, organică, neprelucrată, bazată pe plante. Aceasta înseamnă că ați trecut automat pe o dietă cu puține calorii, puține toxine și foarte mulți nutrienți. Asociați acestui tip de hrană un tip de activitate fizică zilnică (mers pe jos sau pe bicicletă, gimnastică, un sport etc.) și v-ați creat un program permanent de control al greutății.

Este un fapt cunoscut că cele mai multe boli de care suferă oamenii sunt auto-provocate. La fel de bine, aceste boli pot fi și auto-vindecate, printr-o nutriție adecvată biologiei noastre și prin detoxifierea organismului. Slăbitul definitiv este o responsabilitate pe termen lung. Orice efort care nu include schimbări în stilul de viață va eșua. Fără schimbări majore, supragreutatea va reveni. Cheia succesului este o hrană de calitate și o viață activă. Noul dv. corp, frumos, puternic și suplu va fi expresia sănătății, de care vă veți bucura pentru tot restul vieții.

sursa: secretele.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share