Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

De ce refuză vârstnicii să meargă la azil? 3 motive ca să accepte internarea aici 

Bătrânii au avut dintotdeauna o aversiune față de aziluri. Din cauza unor concepții eronate, cei în vârstă preferă să ducă o viață mai grea la ei acasă, în loc să beneficieze de servicii profesionale de îngrijire: fie pentru că se simt abandonați, fie pentru că au impresia că la azil vor fi tratați fără respectul cuvenit.

Dacă ai un părinte sau o altă rudă în vârstă care ar trebui să meargă la azil, prezintă-i aceste 3 motive pentru care nu ar trebui să se teamă de internarea într-un astfel de centru!

  1. Vor fi îngrijiți de personal specializat

La azil există medici care să-i țină pe cei în vârstă sub supraveghere și să le ofere asistență medicală de câte ori au nevoie cum ar fi administrarea de medicamente, consulturi de specialitate, analize. Aceste servicii se regăsesc și la azilul de bătrâni- Bătrâneți fericite, iar oferta lor mai include îngrijire corporală zilnică, ajutor pentru deplasare dar și ședințe de kinetoterapie. Astfel, starea de sănătate a bătrânilor va fi una cât mai bună pe parcursul șederii la azil.

  1. Li se oferă 3 mese pe zi

Pentru bătrâni prepararea meselor poate deveni obositoare la un moment dat și nu toți oamenii au abilități în bucătărie. De aceea, la azil primesc masa caldă de care au nevoie și care să le asigure necesarul zilnic de vitamine și proteine. În plus, și tu ca aparținător vei scăpa de această grijă, aceea de a le asigura părinților sau rudelor în vârstă porția zilnică de hrană și astfel poți petrece mai mult timp alături de ei. Mai ales cei în vârstă au nevoie de o dietă cât mai echilibrată, personalizată, iar la azil ai încredere că mâncarea va fi preparată din ingrediente cât mai proaspete.

  1. Au ocazia să socializeze cu persoane de vârsta lor

Vârstnicii au tendința să se izoleze, iar acest lucru le dăunează sănătății psihice. Într-un azil au ocazia să stea de vorbă cu alte persoane de vârsta lor, să-și împărtășească experiența de viață și să lege prietenii. În plus, pot juca jocuri de societate, table sau șah cu ceilalți pacienți care să le stimuleze atenția și memoria. Și ca să nu se simtă abandonați, pot lua legătura cu familiile lor ori de câte ori doresc și pot primi vizite regulat.

Așadar, dacă știi un bătrân care are nevoie de îngrijire de specialitate, explică-i faptul că nu are de ce să se teamă. La azil va fi întâmpinat de un personal empatic, va primi hrană și va cunoaște oameni noi. Internarea aici nu înseamnă că îl abandonezi, ci că îți dorești să aibă o viață cât mai lungă și cât mai bună!

 

Foto: unsplash.com.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share