Știai deja cum funcționează sloturile?

Cazinourile online sunt cu siguranță pe un trend ascendent în prezent. Chiar dacă a fost nevoie de aproape două decenii până să ajungem în acest punct cu siguranță că așteptarea a meritat. Dacă vei face un studiu mai amănunțit asupra istoriei cazinourilor vei observa că cele mai jucate jocuri au fost și încă sunt sloturile. De fapt, câștigurile de la cazinouri sunt generate mai bine de jumătate numai din sloturi. Sizzling Hot este unul dintre jocurile de sloturi foarte populare chiar și în prezent și pe care le vei regăsi în majoritatea cazinourilor online.

Sloturile sunt cele mai populare jocuri de pe planetă. Totuși, mulți dintre jucători nu prea știu de fapt ce se întâmplă în spatele aparatului când joacă. Chiar dacă poți să te bucuri de aceste jocuri și fără să cunoști prea multe despre ele este foarte important să cunoști rolul pe care îl au în aducerea distracției și uneori chiar a unor sume mari de bani.

cum-functioneaza-sloturile
cum-functioneaza-sloturile

Cum anume funcționau primele sloturi

Primele concepte ale sloturilor au apărut pe la sfârșitul secolului 19 și pentru o bună parte din următorul secol au rămas aproape la fel. Realitatea este că jucătorii nu au sesizat schimbări prea mari la acestea, însă tehnologia din spatele sloturilor a suferit schimbări majore de când s-au inventat primele jocuri. Primele sloturi, cunoscute și drept sloturi clasice, printre care se numără Liberty Bell și Operator Bell, au folosit atunci când au apărut sisteme mecanice destul de complicate, precum și un mâner de care trebuia să tragi pentru a începe.

Mașinăria avea un arbore în interiorul acesteia în centru care era conectat la rândurile cu diferite imagini pe care jucătorul le putea acționa printr-un mâner. Pentru a începe să joace jucătorul trebuia să introducă în aparat o monedă. Pentru a-și da seama când a fost introdusă moneda, aparatul avea un senzor care acționa sistemul de frânare atunci când detecta o monedă. Mânerul acționa modul în care se mișcă aparatul împreună cu sistemul de frânare care îl aducea înapoi la poziția inițială. Alți senzori citeau poziția rândurilor aparatului și comunicau între ei pentru a forma sistemul de plată. Totul se făcea în mod aleatoriu.

pacanelele-moderne
pacanelele-moderne

Păcănelele moderne

Ce schimbare majoră au suferit sloturile clasice! Înainte, acestea funcționau complet mecanic, în timp ce în prezent acestea funcționează în esență doar electronic. În loc să folosească acea manetă mecanică, sloturile moderne folosesc slenoide, adică bobine electromagnetice, pentru a activa frânele aparatului. Sloturile și mai moderne folosesc programe de calculator pentru a face acest lucru. Totuși, pe cât de interesant poate să fie mecanismul prin care funcționează sloturile, fiecare jucător are o întrebare la care vrea să afle răspunsul. Aceea este, cum reușește aparatul să decidă dacă câștigi sau pierzi? Sloturile se bazează în totalitate pe șansa pe care o ai. Din acest motiv, este nevoie ca sloturile să folosească anumite programe care să fie cât mai aleatorii posibil.

Folosirea de generatoare de numere la întâmplare la sloturi

Sloturile moderne folosesc niște programe de calculator numite generatoare de numere la întâmplare. Acestea îi asigură pe jucători de faptul că numerele pe care le văd pe ecran sunt complet aleatorii și rezultatul nu este ales în prealabil. Fiecare cazino online își asigură jucătorii de faptul că folosesc cele mai bune generatoare de numere la întâmplare din industrie. Totuși, jucătorul nu are de unde să știe dacă acest lucru este sau nu adevărat. Faptul că știi ce tip de programe folosesc cazinourile nu este ceva îngrijorător. Însă acest lucru este important de știut în momentul când decizi să te folosești de bani reali pentru a juca și te gândești dacă ai fost tratat în mod corect sau nu.

generatoarele-de-numere
generatoarele-de-numere

Cum funcționează generatoarele de numere la întâmplare

Acum că am stabilit faptul că sloturile se folosesc de generatoare de numere la întâmplare pentru a determina un rezultat pentru jucători să vedem cum funcționează acestea. Toate cazinourile au astfel de generatoare de numere la întâmplare implementate la jocurile lor online și sunt o componentă esențială pentru a funcționa. Ce este un generator de numere la întâmplare este de fapt un program pe calculator care generează simboluri la întâmplare pe ecran.

Generarea acestor numere se face separat de joc, și acest lucru se întâmplă chiar și atunci când jocul nu este jucat de către nimeni. Având în vedere că acest program nu se oprește niciodată din a funcționa, tot ce trebuie să facă programul este să suplimenteze sloturile cu simboluri sau numere care sunt deja generate. Toate acestea sunt posibile cu ajutorul unor algoritmi matematici foarte complecși. De fapt, cazinourile foarte mari din industrie sunt obligate să verifice în mod periodic aceste programe pentru a se asigura că nu oferă niciun avantaj vreunei părți.

În teorie nu ar trebui să verifice niciodată aceste programe întrucât matematica din spate cumva funcționează într-o oarecare măsură în favoarea cazinourilor și este foarte greu pentru ca un generator de numere la întâmplare să ofere numere sau simboluri predefinite. Generatoarele de numere la întâmplare funcționează în mod independent de restul sloturilor, ceea ce face ca rezultatul lor să fie unul corect și complet aleatoriu. Acest lucru înseamnă că nu vei fi niciodată afectat de pierderile sau câștigurile anterioare.

Poți fi sigur că este imposibil ca un jucător sau un operator de la cazino să trișeze la sloturi. Operatorii de la cazino sunt obligați pe bună dreptate să ofere jucătorilor cea mai bună și mai corectă experiență, motiv pentru care nu trebuie să îți faci griji în legătură cu jocurile de sloturi.

Concluzie

Sloturile sunt printre cele mai vechi jocuri produse de către cazinouri. Chiar dacă de-a lungul timpului cei de la cazino au făcut schimbări majore pentru acestea, în esență, scopul jocului a rămas același încă de la apariția lor pe piață. Poate că în trecut sloturile puteau să fie manipulate deoarece erau complet mecanice, însă în prezent acestea sunt folosite 100% pe cale electronică și operatorii nu mai au acces la schimbarea lor. Nu doar că operatorii nu mai au acces, dar este imposibil să modifici un program de calculator și astfel de algoritmi matematici.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share