De ce să apelezi la psihoterapie. Câteva motive - Oficial Media

Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

De ce să apelezi la psihoterapie. Câteva motive

Motivele pentru care o persoană ajunge să apeleze la psihoterapie sunt diverse începând de la nefericire, conflicte sau optimizarea performanțelor într-un anumit domeniu.

De ce să apelezi la psihoterapie

Până acum câțiva ani, mersul la terapie era tabu. Din fericire, însă, imaginea terapeutului s-a mai domolit de ceva vreme, iar numeroși sunt cei care s-au convins că acesta este acolo pentru a le oferi ajutorul extern de care ai nevoie în momentele dificile și apelează la psihoterapie individuală.

Activitatea sa este încă neclară pentru unii, dacă nu știi pentru ce motive este indicat să ceri ajutor terapeutic, atunci acest articol este perfect pentru tine! Contrar a ceea ce am putea crede, există multe motive diferite pentru a apela la psihoterapie:

Ai dificultăți în a merge mai departe în viață?

Acesta este un motiv întemeiat pentru a consulta un terapeut. Depresia, anxietatea, stresul permanent, pierderea motivației, starea de rău, dificultăți de relaționare, lipsa de echilibru… Scopul terapeutului este de a te sprijini, există multe probleme diferite, toate legitime, inclusiv probleme care necesită ședințe de psihoterapie copii.

Vrei să lucrezi asupra ta pentru a te cunoaște și a te înțelege mai bine?

Solicitarea unui ajutor terapeutic este o parte legitimă a acestui proces. Să faci un bilanț al vieții, să înveți să te înțelegi mai bine, să înveți să te afirmi, să urmărești o împlinire personală permanentă, să știi cum să răspunzi nevoilor și dorințelor tale, să înveți să spui nu, să fii mai în ton cu tine… sau poate ești interesat de psihoterapia de cuplu.

Scopul terapeutului este de a se adapta la problemele tale pentru a-ți oferi un ajutor terapeutic în conformitate cu nevoile tale.

Tocmai ai trăit un eveniment semnificativ sau chiar traumatic și ai nevoie de sprijin psihologic pentru a învăța să trăiești cu el și să-l depășești?

Poți apela în acest caz la terapeut. Despărțire, divorț, doliu, hărțuire fizică, hărțuire morală, dispute, pierderea locului de muncă…

Scopul unui terapeut este să te însoțească în timpul evenimentelor care te îngheață pentru a-ți permite să adopți o altă viziune și un alt mod de gândire și, de asemenea, pentru a-ți permite să te eliberezi de orice emoții sau gânduri negative legate de acest eveniment, pentru a trăi mai ușor și, mai ales, pentru a învăța să trăiești conștient în prezent și nu mai mult în durerea trecutului.

Vrei să te perfecționezi?

Oricare ar fi motivul, această călătorie pozitivă poate fi însoțită de un terapeut.

Acceptarea și luarea deciziilor, pacea interioară, fericirea, seninătatea, starea de bine permanentă (obiectivul principal al psihoterapiei pozitive), învățarea de a renunța, învățarea de a trăi în momentul prezent, regăsirea unei vieți plăcute și pline de sens, regăsirea zâmbetului… Scopul terapeutului este să te însoțească spre dezvoltarea personală, împlinirea și realizarea ta.

Nu îți fie teamă sau rușine să consulți un psiholog, acest profesionist poate fi ajutorul de care ai nevoie, sprijinul de care ai nevoie pentru a fi mai fericit în viață.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share