Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Lume, lume! Mâine începe Festivalul Babel la Târgoviște! Nu ratați cel mai important eveniment cultural al comunității

Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului BABEL, organizat de Teatrul Municipal Tony Bulandra din Târgovişte şi ajuns la cea de a XI-a ediție, începe mâine, 3.06.2023.

Definit încă de la început ca o întâlnire a artelor şi a culturilor, festivalul a aşezat în centrul demersului de alcătuire a programului din acest an, conceptul de FORME, elemente esențiale în procesul de creație.

Deschiderea oficială a festivalului are loc la ora 14, în foaierul Cinematografului Independența, în ambianța expoziției de carte, Operele complete ale lui W. Shakespeare 400 şi a celei de gravuri şi stampe Shakespeare şi epoca sa, şi în prezența unuia dintre cei mai iubiți şi activi oameni de teatru din România, Emil Boroghină, directorul fondator al Festivalului Internaţional Shakespeare.

La 14:30, publicul este invitat să vizioneze documentarul BABEL X, realizat de producătorul TVR, Cornel Mihalache, cu prilejul ediției prin care festivalul a marcat un deceniu de existență pe scena din România.

Zilele acestea, Republica Moldova a fost în centrul atenției politice, fiindcă a găzduit summitul a 50 de lideri europeni. Noi punem constant reflectorul pe colaborarea cu frații noştri de peste Prut. Aşa că publicul prezent la BABEL îl va putea vedea pe Marius Manole, alături de Anatol Durbală, în producția Teatrului Alexei Mateevici din Chişinău, intitulată Eu sunt vântul, după piesa unuia dintre cei mai apreciați autori la ora actuală, norvegianul Jon Fosse.

După ce vor vedea expoziția de grafică şi pictură FORMAlități, a lui Bogdan Constantin, la Teatrul Tony Bulandra publicul va fi martorul unui eveniment teatral: prima coproducție din România, a artiştilor români cu cei coreeni, în Argonautas, un spectacol de mare impact vizual, cu o arhitectură arborescentă a semnificațiilor călătoriei lui Iason, în căutarea Lânii de Aur. De fapt, o căutare de sine şi o descoperire a celuilalt. O temă majoră în timpul de azi, al migrațiilor economice sau politice.

Parada BABEL are loc Luni, 05 iunie, ora 21:15 pe traseul: Parcul Chindia( Teatrul de Vară) – Calea Domnească – Bulevardul Mircea cel Bătrân – Bulevardul Carol I – Teatrul Tony Bulandra.

Şi acesta e doar începutul celor nouă zile de bucurie festivalieră, la BABEL!

Comunicat de presă Teatrul Tony Bulandra Târgoviște

Citește și:

Mc Ranin: The Babel Festival is the starting point of diversity

Mc Ranin, președinte și fondator BABEL FAST – Mesaj în deschiderea ediției a XI-a

Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului BABEL 2023 – Este nevoie de ARTĂ pentru a naşte unitatea spirituală a umanității

Festivalul Babel la Târgoviște, ediția cu numărul 11: O călătorie prin culturile lumii

Distribuie acest articol Oficial Media
Share