De început de an școlar…altfel

A început!

Este 14 septembrie (parcă suna mai frumos 15 septembrie, dar mă rog..). Începe un nou an școlar care ne găsește mai dezbinați și mai dezorientați că niciodată.

Începe un an școlar practic fără ministru, cu federații sindicale implicate în jocuri politice, cu politicieni care văd în școală doar un mijloc de propagandă electorală, cu veșnicul război profesori-părinți-elevi, parcă mai acutizat.

Trăim într-o societate în care toți sunt împotriva tuturor, în care toată lumea învinovățește pe toată lumea și în care nimeni nu își asumă răspunderea pentru propriile fapte.

Trăim într-o societate pe care noi am creat-o cu indiferența și resemnarea noastră.

Am creat-o când am privit pasivi la devierile semenilor noștri de la normalitate,

când am acceptat anormalitatea că fiind normalitate,

când am ridicat din umeri în acea atitudine de „ce pot eu să fac?”,

când am lăsat privirea în jos rușinați ce ceea ce vedeam în jur,

când nu am luat atitudine.

Poate că acest 14 septembrie este momentul în care vom lua atitudine împotriva a tot ce este incorect și anormal.

In rest… să aveți un an plin de realizări, de satisfacții.

Dragi colegi dascăli să aveți parte de mulțumire sufletească, de recunoștință din partea elevilor și a părinților, de recunoașterea măiestriei profesionale din partea celor „de sus”, mă refer la directori, inspectori, ministeriali (oare există cuvântul în dicționar? ).

Dragi elevi mult succes și ambiție!

Dragi părinți vă doresc ca cei mai buni prieteni ai dvs să fie profesorii copiilor dvs, să vă bucurați de succesele copiilor, oricât ar fi de mici.

An Nou fericit și plin de bucurii vă urează de pe meleaguri covăsnene, din inima țării, din județul în formă de inimă… un dascăl…cu o inimă mare cât să vă cuprindă pe toți!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share