DE ZIUA MONDIALĂ A INIMII la DEVA acțiune SALVITAL și Consiliul Județean Hunedoara

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Municipiului Deva va organiza în data de 29 septembrie 2022, în Piața Victoriei, lângă statuia lui Decebal, cu începere de la ora 10:00, o acțiune dedicată Zilei Mondiale a Inimii.

În cadrul acțiunii se vor efectua gratuit, următoarele proceduri:  Efectuare electrocardiograma EKG pentru identificarea problemelor cardio; Efectuare spirometrie pentru identificarea problemelor pulmonare; Efectuare INR-probă din sânge pentru persoanele care au tratament cu anticoagulante; Măsurarea glicemiei, măsurarea tensiunii arteriale; Hemoglobina glicozilată- evaluare și monitorizare a controlului glicemic, după caz; Determinare indice braț-gleznă pentru identificarea unei boli arteriale periferice (BAP)-care crește riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral.  Cei care doresc să beneficieze de aceste consultații gratuite trebuie să dețină asupra lor buletinul sau cartea de identitate.

Ziua Mondială a Inimii este sărbătorită în fiecare an pe 29 septembrie. Ziua Inimii face parte dintr-o campanie internațională de sensibilizare cu privire la prevenirea bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale. Acesta este un eveniment perfect pentru a organiza o lecție despre inima corpului uman, despre organele corpului uman sau pentru a face exerciții fizice și pentru a promova o alimentație sănătoasă .

Federația Mondială a Inimii a constatat că bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale sunt principala cauză de deces din lume, ucigând 17,1 milioane de oameni în fiecare an – mai mult decât victimele cancerului, HIV și SIDA și malaria. Mâncatul în exces, lipsa exercițiilor fizice, dietele nesănătoase și tensiunea arterială ridicată, nivelul colesterolului și al glucozei sunt factori care pot declanșa boli de inimă și care ne amenință propria viață și pe cea a celor dragi. Ziua Inimii a fost instituită pentru a transmite mesajul că problemele cardiace pot fi prevenite. Scopul este de a îmbunătăți starea de sănătate la nivel mondial prin încurajarea oamenilor să facă schimbări în stilul de viață și prin promovarea educației la nivel internațional cu privire la modalitățile de a fi bun cu inima ta. Această lecție devine din ce în ce mai relevantă pe măsură ce rapoartele privind obezitatea, alimentația necorespunzătoare și inactivitatea fizică la copii și tineri devin din ce în ce mai frecvente. Organizațiile caritabile și alte organizații coordonează plimbări și alergări, controale de sănătate, discuții publice, spectacole și expoziții, pentru a numi doar câteva dintre evenimentele interesante și informative care marchează această zi. Așadar, de Ziua Mondială a Inimii, implică-te, mănâncă fructe și legume și ieși în aer liber; atât tu cât și inima ta. Vei simți beneficiile!

Ziua Mondială a Inimii fost creată de Federația Mondială a Inimii. Prima Zi Mondială a Inimii a avut loc în anul 2000. De atunci, în 2012, lideri din întreaga lume s-au angajat să reducă mortalitatea mondială cauzată de bolile netransmisibile cu 25% până în 2025.  Știai că aproape jumătate dintre decesele cauzate de boli netransmisibile au loc din cauza bolilor cardiovasculare? Prin urmare, Ziua Mondială a Inimii este platforma perfectă pentru ca întreaga comunitate să se unească în lupta împotriva bolilor cardiovasculare și să reducă povara mondială a bolilor.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share