Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Declaraţii Tavi Benga şi Alin Ignea înainte de Poli – Chiajna

Politehnica reia campionatul Ligii 2 peste două zile. Alb-violeţii primesc în runda a VIII-a vizita Concordiei Chiajna, formaţie care a avut de asemenea un start de sezon sub aşteptări.

„Îi întâlnim duminică pe cei de la Concordia Chiajna, un adversar care are ca şi obiectiv promovarea în Liga I, având în componenţă jucători foarte buni, jucători de Liga I. Aş enumera pe câţiva dintre ei: Llullaku, Rusescu, Mediop, Voicu, l-aş pune aici şi pe timişoreanul nostru – Dorin Codrea – şi alţii. Deci am enumerat aşa aproape jumătate din primul 11, o echipă bună, care are un antrenor nou şi care cu siguranţă va veni cu ceva nou şi cu siguranţă jucătorii vor fi mai determinaţi. I-am urmărit în ultimele două meciuri, un amical cu Dinamo şi meciul de Cupă de aseară cu U Cluj. Sper din toată inima ca jucătorii noştri să reacţioneze foarte bine la cerinţele mele, a fost timpul foarte scurt, dar cred că în acest timp scurt ceva schimbări în bine s-au făcut. Sper ca aceste schimbări să se vadă şi pe teren şi ne dorim foarte mult să câştigăm, să ne mulţumim suporterii, galeria şi oamenii care sunt alături de club”, a declarat Octavian Benga, noul antrenor principal al Politehnicii.

Tehnicianul alb-violeţilor admite că ilfovenii au un uşor avantaj prin faptul că au jucat mai recent decât elevii săi – Chiajna a fost eliminată ieri seară din play-off-ul Cupei României de Universitatea Cluj (scor 0-2): „Din punctul meu de vedere este un avantaj pentru ei, pentru că au jucat şi sâmbătă cu Dinamo, echipa noastră sâmbătă nu a jucat amical, au avut şi meciul de ieri şi cred că i-au ţinut în priză şi au un ritm mai bun de joc cei de la Concordia Chiajna. Sper ca prin antrenamentele pe care le-am făcut să echilibrăm acest lucru şi să nu se vadă o diferenţă de ritm sau de atenţie, de concentrare, din partea lor”.

În continuare alb-violeţii nu pot miza pe câţiva jucători tineri din motive medicale (cazurile lui Cosmin Huminic şi Ionuţ Bătănaşi). În schimb, Daniel Benzar a început să efectueze alergări uşoare iar Adrian Zaluschi a devenit apt 100% de joc. Un alt jucător “under”, Luchian Gologan, a reluat antrenamentele după accidentarea gravă suferită chiar în prima etapă.

„E un meci foarte important pentru noi, sperăm să câştigăm, să luăm toate cele trei puncte şi să ne ridicăm în clasament, căci suntem într-o situaţie foarte proastă. Jucăm cu un adversar cu jucători de experienţă, mai ales de Liga 2 şi Liga 1, care pot să-şi revină în orice moment. Trebuie să fim foarte atenţi, să nu le dăm nicio şansă, pentru că altfel o să avem probleme foarte mari. Mai ales că ei au avut două meciuri, noi niciunul în două săptămâni, au alt ritm de joc, noi suferim la acest capitol, dar sperăm să compensăm prin organizarea jocului… Trebuie să ne simţim motivaţi la orice meci şi nu contează numele antrenorului, trebuie să câştigăm, trebuie să-ţi faci treaba. Sperăm să câştigăm acum şi să fie un nou început. La fotbal în primul rând rezultatele decid, în rest putem vorbi două zile, în funcţie de rezultate contează… noi nu am câştigat până acum (n.r. decât un meci), avem cinci puncte. Asta e oglinda noastră şi la jucători şi la antrenori”, a spus şi experimentatul mijlocaş polist Alin Ignea.

Partida Politehnica Timişoara – Concordia Chiajna se dispută duminică, 2 februarie, de la ora 11.00, în etapa a VIII-a a Ligii 2. Jocul acesta de pe “Ştiinţa” nu este televizat şi nici nu va fi transmis live pe pagina noastră, din motive obiective. Bilete la acest meci pot fi achiziţionate AICI. Ilfovenii se află pe locul 14, cu şapte puncte, în timp ce echipa noastră ocupă poziţia a 18-a, cu cinci puncte.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share