Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

DEFILEUL JIULUI este ca și o ruletă rusească… la fel ca și cel de pe Valea Oltului

ISU GJ a fost solicitat  ieri  să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență,  generată de un accident rutier cauzat de  o bucată de stâncă căzută de pe  un versant montan, pe parbrizul unui autoturism, ce tranzita Defileul Jiului.

La fata locului s-au deplasat echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Bumbești Jiu cu o autospecială de lucru cu apa și spuma și o ambulanță SMURD, 2 ambulante SAJ Gorj, echipaje de pompieri din cadrul ISU HD cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD și 2 ambulanțe SAJ HD, sosite în a acorda  sprijinul necesar. În urma acestui eveniment au rezultat trei victime: șoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 56 de ani și două femei în vârsta de 60, respectiv 50 de ani. Șoferului i s-au aplicat manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, fără rezultat,.  Femeile victime au fost preluate de echipajele specializate și li s-au acordat primele îngrijiri medicale la fata locului, însă acestea au refuzat transportul la spital.

Referitor la tragicul eveniment petrecut  pe DN 66, km 116, DRDP Craiova  a făcut ieri, următoarele precizări: Zona în care a avut loc incidentul de pe Defileul Jiului este asigurată cu plase. Piatra, de mici dimensiuni, a venit de pe versant de la o înălțime foarte mare, dintr-o zona cu torenți, unde nu se pot monta plase, pentru că ar bloca scurgerea apelor de pe versanți. Permanent facem verificări în zonă și îndepartăm stâncile și copacii care prezintă risc de prăbușire. Zona are și semnalizarea necesară privind posibile căderi de pietre. Este primul eveniment soldat cu deces de pâna acum. Piatra respectivă a fost dislocată fie de apă, fie de vânt,  fie de trecerea unui animal sălbatic. Situația a fost una total impredictibilă.

În DEFILEUL JIULUI s-au făcut în ultimii ani, nenumărate lucrări, fiind blocat tocmai pentru  montarea acelor plase.  DN 66 este principala artera care face legătura între Oltenia şi Valea Jiului, iar lucrările de reabilitare ale acesteia au fost împărţite încă din 2012 în două tronsoane. Lucrările la tronsonul Rovinari – Bumbeşti Jiu, în lungime de 36,48 km, au fost atribuite socierii Comsa S.A.U. – Corporate Management Solutions printr-un contract în valoare de 146,3 mil. lei. Execuţia a început în aprilie 2013 și au durat mai bine de șapte ani.  Lucrările la tronsonul Bumbeşti Jiu – Petroşani, în lungime de 32,27 km, au fost preluate de asocierea Copisa Constructora Pirenaica, Chiruli Andrea Impresa Individuale şi Coremi Inter printr-un contract în valoare de 185,6 mil. lei.

”Ca urmare a tragicului eveniment de astăzi de pe DN66 (Defileul Jiului), am cerut, din nou, tuturor directorilor regionali din cadrul CNAIR să realizeze verificări și intervenții suplimentare pe drumurile care tranzitează zone montane! Intervenim, monitorizăm permanent și facem tot ce este posibil să protejăm participanții la traficul rutier de pietre și copaci care pot cădea de pe versanți. Deși situația de astăzi a fost impredictibilă, vreau să continuăm să căutăm soluții și să mărim nivelul monitorizării acestor versanți la nivelul DRD” a transmis și directorul general al  CNAIR, Cristian Pistol.

După tragicul eveniment petrecut ieri în Defileul Jiului, reacțiile nu au întîrziat să apară, unele destul de dure.

”Nu se compară drumul de pe Valea Oltului cu cel din Defileul Jiului, la gradul de periculozitate și complexitate. Nu a fost făcut pentru tipul de transport actual și pentru valorile de trafic actuale. Cine circulă frecvent pe acest drum,  știe ce înseamnă să parcurgi Defileul Jiului după o coloană de câteva tir-uri”.

”Povești…fac defileul de trei ori pe săptămână și nu văd nici o mișcare în sensul asta.. cunosc zona bine și trec cu teamă, indicatorul este pentru mine ca șofer,  dar nu oprește piatra să cadă pe mine,  ce mă încălzește indicatorul…puneți mâna,  opriți circulația cît este necesar,  cățărați-vă  și curățați piatra dizlocată !”

”Poate ar trebui să nu mai țineți oamenii la căldură,  pentru că tot defileul e plin de pietre pe drum,  nu vezi o mașină de la district să facă curățenie… rareori …”

”N-ați pus plase pe canalele de scurgere,  că apa nu trece prin plasa voastră. Dar, ce plase puneți? Cu ochiuri de 0,2mm?! După ce mor oameni, vă treziți și voi la verificat? Toată țara este o ruină! Podurile pică, străzile se surpă, parapeții sunt ruginiți, gropi la tot pasul, marcaje insuficiente, indicatoare lipsă și mulți șefi și șefuți numiți politic.. care dorm în post. Demisia, băăi!

”Dar …directorii regionali și tot aparatul asta de tocat banii contribuabililor, care e CNAIR , nu trebuie să facă verificările astea periodic? Trebuia să se întâmple o nenorocire ca asta,  ca să vă apucați să “vopsiți gardul”! Aștia din conducere sunteți o adunătură de politruci incompetenți, nesimtiți și aroganți!  P.S. Poate-i spune cineva și  lu’ Șerbănescu, purtătorul de cuvânt arogant, ca plasele nu blochează torenții, ci pietrele!

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share