Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Deputat Corneliu Ștefan: Am votat pentru susținerea populației și a mediului de afaceri

 Deputatul Corneliu Ștefan a vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă online, despre ultimele măsuri luate de către parlamentari, care au ca și scop ajutorul și susținerea cetățenilor, dar și a firmelor, în această perioadă greu încercată din punct de vedere economic, în contextul pandemiei de coronavirus.

Mai exact, ieri, în Camera Deputaților au fost adoptate mai multe legi care vin în sprijinul populației în perioada următoare, scutiri de la plata CAS, amânarea ratelor, chiriilor sau a utilităților.

Proiectul, susţinut de PSD, Pro România, USR, PMP şi UDMR, a fost criticat vehement însă de liberali, care au spus că vor și contesta la CCR două dintre legile votate.

”Alături de colegii din țară, am promovat mai multe legi care urmăresc susținerea mediului de afaceri și a populației, măsuri care corecteză deciziile greșite luate de Guvern în ultima perioadă.

Astfel, am votat pentru:

1. Suspendarea, până la 31 decembrie, a obligației de restituire a împrumuturilior și dobânzilor aferente pentru creditele contractate de către persoanele fizice și companii.
2. Amânarea contribuțiilor de asigurări sociale aferente salariilor și veniturilor asimilate salariilor pentru o perioadă de 3 luni, începând cu ultima zi a lunii martie. Aceeași lege mai prevede și faptul că, la cerere, plata contribuției se poate face eșalonat în următoatele 12 luni, în proporție de 50% din totalul datoriilor către stat.
3. O altă măsură inițiată, susținută și votată de PSD este aceea care prevede că plata șomajului tehnic, în cuantum de 75% din valoarea salariului, se va face de către stat din bugetul asigurărilor sociale pe toată durata menținerii stării de urgență.

Fac precizarea că PSD pregătește în continuare proiecte de legi pentru sprijinirea agriculturii naționale, pentru a asigura hrana cetățenilor români. În aceste momente critice, PSD face opoziție constructivă și vine cu propuneri de legi în sprijinul oamenilor și al economiei naționale. Considerăm că, prin contestarea unor legi la Curtea Constituțională a României, PNL nu face decât să încetinească aplicarea unor măsuri benefice întregii țări.” a declarat deputatul Corneliu Ștefan, președinte PSD Dâmbovița.


Citește și:

Scutiri de la plata contribuțiilor și amânarea plății utilităților

Deputat Carmen Holban: Am votat suspendarea plății ratelor bancare pentru firme și persoane fizice

Corneliu Ștefan: Toți primarii social-democrați să se implice cu fermitate

Deputat Corneliu Ștefan: “Singurele arme pe care le avem la îndemână în lupta cu COVID-19 sunt respectul, solidaritatea și grija față de cei de lângă noi.”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share