Deputat Dumitru Lupescu: Petiție pentru Dărmănești! Limitatoare de viteză și treceri de pietoni

Deputatul Dumitru Lupescu, președintele USR Dâmbovița, aduce în atenția publică o petiție inițiată de locuitori ai comunei Dărmănești, care prevede înființarea unui numar adecvat (patru) de treceri pentru pietoni, insoțite de limitatoare de viteza, pe DN72 pe raza localitatii. Petiția vine în urma numeroaselor accidente rutiere din comuna Dărmănești, ultimul fiind chiar in aceste zile când o femeie și-a pierdut viața.
”SI NEPĂSAREA UCIDE!
O femeie din Darmanesti-Dâmbovița a fost ieri victima unui accident rutier, în urma căruia si-a pierdut viata.
Împărtășesc durerea familiei și îmi afirm răspicat indignarea față de neluarea măsurilor preventive de către factorii responsabili, atât din structurile locale, cat si de administratorul drumului public.
Dar…
Putea fi evitată această tragedie dacă erau montate limitatoare de viteză?
Nu s-a facut nimic de la atenționările colegilor noștri din USR Darmanesti, transmise în dezbaterea publică acum doi ani, ca propuneri scrise la proiectul de buget pe 2019.
Nimic concret!
Se invocă faptul că poliția rutieră(?) nu a fost de acord să mai fie edificare si alte treceri de pietoni. Iar această doleanță nu a intrat nici măcar pe ordinea de zi a Consiliului local.
Acum doi ani cetățenii din Darmanesti au inițiat o petiție exact pe această temă, la care nu au semnat decât 136 persoane. Poate acum vor semna mai mulți darmanesteni și vom reuși să implicam autoritățile locale și judetene/naționale de resort.
Câți oameni trebuie să mai sufere in Dărmănești pentru a fi montate limitatoare de viteză și pentru a se înființa trecerile de pietoni acolo unde trebuie, unde este vizibilitate maximă?
Freamătul alegerilor este mai pregnant decât prețul vieții ori sănătății concetățenilor?
Astept răspunsuri concrete atât de la edilii din Darmanesti, dar și de la factorii în drept de la I.P.J. Dâmbovița și CNAIR.” a spus deputatul Dumitru Lupescu.

Petiție pentru Dărmănești

Infiintarea unui numar adecvat (patru, in opinia noastra) de treceri pentru pietoni, insotite de limitatoare de viteza, pe DN72 pe raza localitatii Darmanesti, jud. Dambovita , este impusa de urmatoarele aspecte:

– faptul ca in prezent pe acest sector de drum, cu o lungime de  peste 2 km, exista o singura trecere pentru pietoni, al carui amplasament este impropriu (fara vizibilitate pentru conducatorii auto care se deplaseaza dinspre Ploiesti, la capatul unei zone de coborare);

– DN72 parcurge localitatea Darmanesti pe axa Est-Vest, impartind-o in doua sectoare egale, iar cetatenii sunt obligati sa traverseze acest drum pentru a avea acces la  diverse institutii (scoala, gradinita, primarie, politie, biserica, cabinete medicale, farmacie etc.), operatori economici, rude, prieteni etc.;

– traversarea DN72, in lipsa unui numar suficient de treceri pentru pietoni, se realizeaza de catre pietoni, de cele mai multe ori, neregulamentar;

– lipsa limitatoarelor de viteza corelata cu nerespectarea regimului de viteza legal de catre multi dintre conducatorii auto duce la un numar mare de accidente auto inregistrate pe raza comunei;

– existenta unui numar asemanator de dotari in localitati situate pe drumuri nationale cu trafic mai intens (ex. Barcanesti, jud. PH/DN1, Tancabesti, jud. PH/DN1, Codlea, jud BV/DN1 etc.).

Semnează și tu petiția!

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share