Deputat Georgeta Carmen Holban: Acest guvern incapabil trebuie să plece!

„Abuzul de putere al PNL prin asumarea răspunderii pentru schimbarea sistemului electoral va fi oprit prin moţiunea de cenzură”, deputat Georgeta Carmen Holban.
Georgeta Carmen Holban

PNL aplică în aceste zile politici guvernamentale total defectuoase, care vor genera un impact negativ major în rândul populaţiei. Ultimul exemplu în acest sens este noua asumare a răspunderii guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Deputat Georgeta Carmen Holban: Guvernul trebuie să plece!

Sunt convinsă că toţi cei 68 de primari ai PSD din judeţul Dâmboviţa au sprijinul oamenilor pentru proiectele pe care le-au realizat. Nu voi tolera acest abuz de putere, deoarece asumarea răspunderii anihilează orice dezbatere publică sau parlamentară pe un subiect atât de important pentru democraţie şi pentru existenţa statului de drept din România, precum regulile de organizare şi desfăşurare a alegerile locale.
Este clar că PNL abuzează de mandatul limitat dat de Parlament într-un mod nemaiîntâlnit în ţara noastră. Asumarea răspunderii este o procedură cu totul excepţională, care trebuie utilizată doar în situaţii care reclamă urgenţa legiferării, ceea ce nu este cazul. În ciuda Constituţiei şi a recomandărilor Comisiei de la Veneţia, despre care am tot auzit cât PNL era în opoziţie, acum ei operează modificări ample asupra legislaţiei electorale, cu foarte puţin timp înainte de data alegerilor.
Din punctul meu de vedere este un abuz de putere care va afecta grav sistemul electoral, prin crearea unui avantaj guvernanţilor în competiţia electorală. Pe termen lung, însă, ar putea afecta în mod ireversibil democraţia în România şi principiile europene după care se ghidează ţara noastră. De aceea, Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a cerut Comisiei de la Veneţia să emită un punct de vedere cu privire la schimbarea legislaţiei electorale din România, prin asumarea de răspundere, doar cu câteva luni înainte de alegeri.
Sper să avem un răspuns cât mai rapid, pentru a opri abuzul pus la cale de PNL.Până la răspunsul comisiei, PSD a depus ieri moţiunea de cezură, sancţionând astfel încălcarea gravă a standardelor electorale. Guvernul Orban trebuie demis de urgenţă, nu doar pentru că doreşte modificarea sistemului electoral în prag de alegeri, ci mai ales pentru că adoptarea acestei măsuri se face unilateral, fără consultare şi dezbatere, prin angajarea răspunderii.
Îmi exprim încrederea că moţiunea de cenzură va avea succesul aşteptat şi va trece, pentru a opri această guvernare dezastruoasă pentru România şi români. Acest guvern incapabil trebuie să plece!
Deputat Georgeta Carmen Holban, Parlamentul României
Declarație de presă
Distribuie acest articol Oficial Media
Share