06/03/2021

Deputat Lavinia Cosma: Stop etnobotanicelor

Stop etnobotanicelor! Proiectul inițiat de Deputat Lavinia Cosma își propune să contribuie la salvarea unor vieți în condițiile în care traficul și consumul de etnobotanice și de droguri ia amploare pe zi ce trece, iar cei mai afectați sunt adolescenții și tinerii.

Stop etnobotanicelor

Cu unanimitate de voturi, Parlamentul a adoptat, astăzi, proiectul USR destinat prevenirii și combaterii fenomenului etnobotanicelor.

Deputat Lavinia Cosma

„Un pas important a fost făcut azi în lupta cu etnobotanicele, prin incriminarea lor. Ele se numesc substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
Avem o mare problemă în școala românească. Copiii noștri consumă aceste substanțe care le “prăjesc” creierul, ratându-și astfel viitorul. Mai avem nevoie, însă, de un program real de prevenție, de conștientizare asupra efectelor nocive ale acestor substanțe psihoactive. De asemenea, avem nevoie să-i recuperăm pe acești tineri, prin construirea unui sistem de reabilitare, astfel încât să nu rămână fără sprijin și marginalizați”, declară deputatul USR Lavinia Cosma.

Stop etnobotanicelor

Citește și: Cafeneaua tinerilor ::: Prizonier în lumea dependenței

România este printre ultimele țări din Uniunea Europeană care incriminează produsele etnobotanice, deși există multe cazuri de tineri care și-au ratat viitorul din cauza acestor substanțe.

Etnobotanicele (drogurile sintetice) reprezinta o noua categorie de droguri psihoactive, create in urma experimentelor si a cercetarilor conduse asupra compozitiei si a efectelor drogurilor psihoactive deja existente. Acestea sunt produse in locatii ascunse sau in laboratoare clandestine.

Totul despre etnobotanice – drogurile sintetice

Citește aici: Efecte, semne, riscuri, tratamente

Drogurile sintetice au aceleasi efecte ca drogurile psihoactive populare, cum ar fi cocaina, morfina sau canabisul si au in compozitie substante chimice legale disponible pe piata. Chiar daca efectele rezultate sunt aceleasi cu cele ale drogurilor populare, structura lor chimica e complet diferita de a acestora.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share