Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Deputat, Vasile Daniel: ”Este necesar să adaptăm politicile publice la nevoile comunităților de romi”

 Asociatia Partida Romilor Pro-Europa, Sucursala Dâmbovita, organizează în perioada 6-8 aprilie 2017, evenimentul „8 aprilie- Sarbatoarea etniei romilor din Romania”.

Am fost prezenti ieri în mijlocul evenimentelor organizate la sediul Partidei Romilor din Targoviste, acolo unde am fost întâmpinați de președintele Organizatiei Dambovita,  Vasile Moise Deju, de Vasile Daniel, deputat in Parlamentul Romaniei pentru Partida Romilor ”Pro-Europa” si Ion Drăgoi, președintele Organizației municipale.

Vasile Deju Moise, Vasile Daniel

Deputatul pentru Partida Romilor ”Pro-Europa”, Vasile Daniel ne-a împărtășit  viziunea pozitivă asupra comunităților de romi din țară și mai ales ne-a vorbit despre colaborarea dintre autorități și comunitățile rome, pe care o vede ca fiind una bună dar care are nevoie de ”mai multă consistență”.

Vasile Daniel- Deputat în Parlamentul Romaniei pentru Partida Romilor ”Pro-Europa”

Nu este prima dată când mă aflu la Târgoviște și sunt prezent la asemenea evenimente. Mă bucur să fiu printre copii, între oameni, acolo unde este nevoie și sunt activități. Am fost 4 ani președinte la Agenția Națională pentru Romi, și știam încă de atunci că Organizația de aici are o relație foarte bună cu autoritățile publice locale. Știam că aici se dezvoltă o serie de proiecte și programe care vizau îmbunătățirea situației romilor și atunci era normal să fiu prezent.

Există un interes al clasei politice pentru minoritatea romilor, care vizează programe privind incluziunea minorității rome. Însă sperăm să devină unul mult mai pragmatic și să putem obține atât din partea autorităților locale și a guvernului, o finanțare pe acele programe care vizează incluziunea, și mă refer la o finanțare mai consistentă. Există o responsabilitate din partea autorităților, pentru că vorbim în primul rând de cetățeni români care se află într-o situație care necesită atenție mai sporită din partea statului. Copiii, spre ei trebuie canalizat sprijinul. Eu felicit organizația județeană pentru ideea de a aduce în cadrul evenimentelor copiii pe care să-i implice în diverse activități,  care nu fac nimic altceva decât să le întărească stima de sine.

Deputat Vasile Daniel: ”Evoluția comunităților rome a fost una dinamică”

Evoluția comunităților rome a fost una dinamică, dar care se datorează în primul rând minorității romilor și mobilizării și adaptării la nevoile și tot ce înseamnă transformările de după Revoluția din 89. Cred că este nevoie ca cei din clasa politică sau viitori politicieni, să adapteze politicile publice nevoilor comunităților de romi. Nu putem vorbi de probleme generale, fiecare comunitate are un specific, și dacă nu poți să adaptezi politicile publice la ele, atunci acestea nu au finalitate. Fie nu au electricitate, fie copii nu vin la școală, cauzele sunt diferite. Există și comunități de romi cu o stare materială bună, însă sunt tradiționali, dar cu toate astea și acolo avem o transformare vizibilă. ”

Citește și: Vasile Deju Moise: ”Facem toate demersurile să îi ducem spre o educație aleasă!”

Din programul evenimentului:
Astazi 8 aprilie:*orele 13.00– Conferință pentru marcarea Centrului Regional Dâmbovița, Sediul Asociației Partida Romilor Dâmbovița, Strada Nicolae Iorga nr.3, Localitatea Târgoviște
* orele 15.00– Masă festivă, Parcul Chindia Restaurant Milenium
* orele 17.00– Program artistic-muzical, în Parcul Chindia
Distribuie acest articol Oficial Media
Share