Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Deputatul Corneliu Ștefan solicită măsuri de prevenire. Prima victimă în cazul Balena Albastră

Deputatul Corneliu Ștefan a solicitat doamnei Carmen Dan, o listă de măsuri concrete referitoare la prevenirea fenomenului Balena Albastră. Publicația noastră a relatat  încă din debutul lunii martie, amploarea pe care o ia acest flagel. Deputatul de Dâmbovița a acordat toată atenția, în ședința din 03.04. 2017, acestui fenomen nociv cu caracter de masă în rândul tinerilor.

Deputatul Corneliu Ștefan - Balena Albastră

Deputatul Corneliu Ștefan solicită implicarea MAI în fenomenul ”Balena Albastră”

Deputatul Corneliu Ștefan: ”Doamnă ministru, aţi declarat, după ce doi copii, unul în vârstă de 11 ani din judetul Dâmboviţa, celălalt, de 14 ani, din Satu Mare, s-au spânzurat în aceeaşi zi, că sunteţi extraordinar de îngrijorată din cauza jocului online „Balena Albastră”, chiar dacă anchetatorii nu au făcut o legătură directă între sinucideri şi acest joc al morţii.”

Prima victimă a jocului morții în România

La numai două zile de la solicitarea deputatului Corneliu Ștefan, un caz se află acum în atenția Parchetului Sibiu. Trecut inițial ca accident, ultimele date oficiale arată că jocul Balena Albastră a făcut prima victimă în România.

Adolescenta de 15 ani a murit, la mijlocul lunii martie, după ce a căzut din balconul unui bloc din Sibiu. Fata încerca să îşi facă un selfie cu alţi şapte tineri și își descărcase jocul Balena Albastră pe telefonul mobil. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu au dezvăluit, într-un comunicat, că fata a început a-l juca folosind pseudonimul „vovo_666″. Ea având mai multe postări pe Facebook şi Instagram ce indica parcurgerea acestui joc, precum şi unele imagini cu trimitere directă la acte de suicid.

Deputatul Corneliu Ștefan cere soluții concrete ministrului Carmen Dan

În continuarea interpelării, Corneliu Ștefan cerea acum două zile și făcea câteva remarci pertinente. ”Din păcate, zilele trec şi fenomenul se extinde, iar psihologii din şcoli, la care aţi făcut referire că sunt oamenii care pot observa cel mai bine schimbările comportamentale ale elevilor şi, astfel, să intervină la timp, în realitate nu există în fiecare unitate de învăţământ!

Vă întreb, prin urmare, care sunt măsurile concrete care au fost luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul fiecărui Inspectorat Judeţean de Poliţie, pentru a stopa extinderea flagelului „Balena Albastră”? Şe ştie că o simplă discuţie cu copiii nu are neapărat efectul scontat. De multe ori chiar îi incită pe aceştia să facă lucrurile exact pe dos. Aşadar, ce alte soluţii de prevenire ia în calcul Ministerul Afacerilor Interne?

Distribuie acest articol Oficial Media
Share