Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Trotuarul Senzorial – concept unic în România

Trotuarul Senzorial este un concept unic în ţara noastră, realizat într-un loc public. Adrian Gemănaru, psihologul român nominalizat, anii trecuţi, la World Autism Festival. El a elaborat un nou proiect destinat copiilor cu nevoi speciale din Constanţa. 

Trotuarul Senzorial Oficial Media

Trotuarul Senzorial și natura

              În construcţia ineditului proiect au contribuit şi angajaţii Primăriei din Constanţa, dar şi copii şi artişti în desene 3D. “Trotuarul Senzorial” foloseşte materiale dintre cele mai diverse, precum nisip, piatră, lemn, culori şi textile speciale. Astfel acestea redau atmosfera “salbatică” a naturii şi-i conduc pe copii spre integrare senzorială în mediul înconjurător.

              ”După succesul pe care l-am avut cu proiectul Spaţiul Senzorial, am decis să extindem proiectul şi către exterior, în spaţiul public. Trotuarul Senzorial creează o zonă specială în atmosfera constănţeană, un loc cald în care lucrările artistice sunt expuse sub cerul liber şi pot fi admirate de orice curios.

Întregul concept cuprinde o îmbinare din mai multe elemente, unite toate într-o temă a naturii sălbatice. Toate acestea sunt aduse într-o poveste frumoasă. Desene 3D, colace marinăreşti, trunchiuri de copaci, parame groase, nisip, pietre sau bucăţi de lemn. Trebuie să te descalţi, să rămâi în picioarele goale în mijlocul Constanţei, pentru a putea să simţi sub tălpi, texturile trotuarului senzorial.  Asta trezeşte o stare aparte, de parcă te teleportezi în mijlocul naturii.

Este cunoscut faptul că talpa piciorului reprezintă o hartă senzorială a întregului corp. Toate organele noastre interne au corespondenţă în talpa piciorului. Beneficiarii principali ai proiectului sunt copiii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist. De asemenea, îi invităm pe toţi constănţenii şi turiştii să vină oricând pentru a se bucura de natură în … mijlocul oraşului”. A declarat psihologul Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului de Psihologie “Marea Neagra” şi coordonatorul proiectului.

Tema întregului concept este Children Wild Nature şi este realizat din materiale rezistente la intemperii, find pus în scenă în faţa sediului Centrului de Psihologie “Marea Neagră”, din Constanţa, str. Andrei Muresanu nr. 8, ne anunță Plus Communication condusă de Dr. Tănase Tasente.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share